Koncert med Laursen + B-siden

03 apr 2020 kl. 20:00 - 23:59

INSP, Køgevej 4, 4000 Roskilde

20.00 Dørene åbner
21.00 B-siden
22.00 Laursen
00.00 Dørene lukker

// Laursen //
Laursen er et dansk folk-band anført af den nordjyske troubadour Andreas Laursen.
Debutalbummet Nutidslevn fra 2018 fik flot omtale i pressen og blev belønnet med folkemusikkens sangskriver-pris Årets Helge 2019 samt to Gaffa-nomineringer som Årets Nye Navn og Årets Solist.
Laursen er især kendt for de farverige, danske tekster om mennesker og samfund, og lyrikken leder ofte tankerne hen på folk som Jan Toftlund, Niels Skousen og Allan Olsen.
Med over 30 koncerter i både 2018 og 2019 har Laursen allerede været hele kongeriget rundt en håndfuld gange, og sidste år optrådte bandet blandt andet på Skagen Festival og Tønder Festival.
”De har personlig udstråling – rækker ud til folket – og evner ikke mindst at skrive nogle vedkommende sange, med tekster til al slags vejr. De peger ikke fingre, men iagttager, observerer og sender både i og mellem linjerne velmente hint afsted i altid næstekærlig retning”.

// B-siden //
B-siden har siden første koncert en sensommerdag i 2016 præsenteret folket for deres originale materiale mere end 60 gange. Det er blevet til supportgigs for blandt andet Katinka, Hjalmer og Poul Krebs samt optrædener på; Himmelstorm Festival, Grenaa Gademusikerfestival (Vinder af Juryprisen 2019), Ild I Gilden, Byparken i Roskilde og Tønder Festivalens Campingscene.
Du inviteres indenfor i fire bankende musikhjerter, hvor alle mand skriver tekst og melodi til det der bedst beskrives som dansk folkelig pop. Der bydes op til fællessang i bedste højskolestil når forsanger (Simon Karlshøj) og de tre guitarister (Mikkel Wiesner, Alexander Cortez og Teis Thomsen) der spiller både bas, mandolin og guitar på skift, bringer det folkelige danske sprog tilbage på musikscenen inspireret af den danske sangskat og viderebringer deres synspunkter og refleksioner til nye generationer.
Side 33, d. 22.6.19 ”Ligesom Folkeklubben virker B-Siden åbenlyst til at have viljen og fællesskabet – og ikke mindst kærligheden og evnerne til at producere original danskfarvet folk-pop – dybt begravet i deres bankende og ærlige musikhjerter.”
På scenen vil man opleve fire ligeværdige musikere med hver deres forcer der mødes i skøn harmoni og bakker hinanden op som var de det danske landshold til EM 1992. Alle kommer til orde og er medskaber til den folkelige stemning der bredes fra scenen, gennem publikum og hele vejen ned til ølteltet.
Forbindelsen mellem de fire herrer og deres følge er umanerlig vigtig for dem. De ønsker at møde publikum før, under og efter deres optræden. En koncert ses ikke kun som et møde mellem artist og publikum, men også et møde publikummerne imellem. Og det er noget som afspejles til koncert med B-siden.
Som band der ikke er signet, er al frugt egen høst. I juni 2017 udgav B-siden deres debutalbum ”Eventyret Begynder” og nu har drengene udgivet deres andet album ”Kongens Hemmelighed” d. 14.6.19.
Side 33 om B-sidens seneste albumrelease: ”Dem er der mange af rundt omkring, men meget sjældent har man oplevet en så gennemført og kreativ en af slagsen.”

Vi lyttes ved på B-siden.