spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

Konference Kunst og Mental Sundhed inden SMK Fridays

Afholdt event

Konference Kunst og Mental Sundhed inden SMK Fridays

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

18 nov 2022 kl. 09:00 - 17:00

Beskrivelse

Hvad kan kunst og psykiatrien give hinanden? På hvilke måder kan kunsten være helende og hvilken rolle kan et nationalt kunstmuseum spille i dagens psykiatri? Hvad siger forskningen og hvilke udfordringer er der i feltet?


Dette er nogle af spørgsmålene som dagens konference vil stille skarpt på.

Efter konferencen starter SMK Fridays der også handler om Kunst og Mental Sundhed, hvor der vil være performances og talks rundt omkring i SMKs samling.

9-9.15 Velkomst ved Hallur Thorsteinsson (Centerchef Psykiatrisk Center Amager) og Mette Houlberg (kurator og kunstformidler SMK): ”Hvad kan kunsten i psykiatrien og hvad kan psykiatrien på et museum?”

9.15-10.00 Max Liljenfors (Professor i kunsthistorie, Lund universitet): ”Om begrebet existential health”

10.00-10.45 Anita Jensen (Helsestrateg Region Skåne, seniorforsker Nationalt Center for Kunst og Mental Sundhed): ”Kunst og mental sundhed i nordisk regi”

10.45-11.00 Pause

11.00-11.30 Birgit Bundesen (Overlæge Centerchef Psykiatrisk Center Amager, stifter af Nationalt Center for Kunst og Mental Sundhed, CKMS): ”Hvorfor participatory arts og ikke kunstterapi”

11.30-12.00 Bent Rosenbaum (Overlæge PCK, leder af forskningsprogrammet i CKMS): ”Om leg og resonans i kunstgrupper”

12.00-12.45 René Rosfort (Lektor i etik og religionsfilosofi): ”Om empiriens eksistentielle begrænsning”

12.45-13.30 Frokost med vegetarisk sandwich

13.30-14.00 Ida Bencke og Dea Anthonsen (Kuratorer i CKMS): ”Om Ømhedsaktivisme som kuratorisk strategi”

13.00-14.15 Anna Rieder (Huspoet Nationalt Center for Kunst og Mental Sundhed, og næstformand i Foreningen Kunst og Mental Sundhed) og Birgit Bundesen (Overlæge og formand for Foreningen Kunst og Mental Sundhed: Oplæsning fra fælles manus: ”Marts marts”.

14.15-14.30 Pause

14.30 - 15.00 Lene Eplov (Overlæge og leder af forskningsenheden for Social inklusion og Recovery, Psykiatrisk Center København): ”Om Kunst og Recovery”

15.00-15.45 Andreas Roepstorff (Professor og institutleder Kunst og kultur Aarhus Universitet, direktør for Interacting Minds centre): titel følger

15.45-16.30 Jørn Erslev Andersen: Om Hölderlins Tårndigte

16.30-17.00 Afslutning: Mikkel Bogh (Direktør SMK): ”Værtskab, diversitet og mental wellbeing. Nye perspektiver for SMK”

Konferencen er støttet af Det Obelske Familiefond

Arrangør


Foreningen Kunst og Mental Sundhed har følgende fire formål:

1) Akademisk: At være et kompetence- og videnscenter, der skal udvikle projekter med det formål at indsamle og generere tværfaglig, videnskabelig forskning af høj, international kvalitet. Fokus er på vidensudveksling og udvikling af fælles, tværfaglige og metodenyskabende projekter i krydsfeltet mellem psykiatri, kunst-, human- og neurovidenskab.

2) Kunstnerisk: Kunstnerisk: at opdyrke tvær-institutionelle kunstprojekter med fokus på
undersøgelse af kunstens evne til at facilitere positive mentale processer intra-psykisk og
interpersonelt og skabe særlige former for social intensitet og oplevelse af meningsfuldhed for den enkelte.

3) Socialt: Ud fra videnskabelig evidens, at skabe recovery-interventioner og rehabiliteringstilbud for psykisk sårbare med fokus på kunstnerisk deltagelse, meningsfuldhed for den enkelte og socialt engagement.

4) Recoveryindsats: Skabe platforme for peer-drevne aktiviteter, praktikforløb, rehabiliterings- og beskæftigelsesmuligheder.

Lokation

SMK – Statens Museum for Kunst SMK – Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .