Konference om beskæftigelse i udsatte boligområder

08 jun 2017 kl. 10:00 - 16:00

Korskærparkens medborgerhus, Ullerupdalvej 13, 7000 Fredericia

VIGTIGT!
Husk at orientere dig i programmet om hvilke sessioner du vil deltage i. Du finder beskrivelsen af sessionerne sammen med programmet her: Program og parallelsessioner


Hvordan kan vi få flere beboere i udsatte boligområder i beskæftigelse? Hvilke gode erfaringer har andre? Og hvordan kan kommuner, boligsociale indsatser og virksomheder samarbejde om opgaven? Du kan få ny inspiration på CFBU's beskæftigelseskonference den 8. juni, hvor vi byder på masser af viden og gode eksempler fra praksis.

Ledigheden i udsatte boligområder er højere end i resten af landet. Tal fra 2014 viser at 17 % af de 18-64-årige i udsatte boligområder enten er arbejdsløse eller på kontanthjælp. På landsplan er det kun 6 %. Det er derfor en vigtig opgave både for kommuner og boligsociale indsatser, at få flere borgere fra de udsatte boligområder i arbejde.

Mange er langt fra arbejdsmarkedet og har andre udfordringer end ledighed. De har brug for en indsats, der tager hånd om personlige problematikker såvel som jobmæssige. Det er et langt sejt træk, og indsatserne giver ikke hurtige resultater.

Vi ved, at den lokale beskæftigelsesindsats i boligområdet har en række styrker, især hvis den lokale indsats inddrager både jobcenteret, de boligsociale medarbejdere i boligområdet og virksomheder. Derfor præsenterer vi på denne konference en række indsatser, der på forskellig vis hjælper beboere i udsatte boligområder i beskæftigelse. Derudover sætter vi fokus på samarbejdet mellem de forskellige aktører og lægger op til dialog om, hvordan vi sammen kan lave en endnu bedre indsats.

MÅLGRUPPE
Konferencen er for kommunale og boligsociale ledere og medarbejdere, der har interesse i at fremme beskæftigelsen i udsatte boligområder.

TILMELDING
Tilmelding skal ske senest den 17. maj 2017. Deltagelse er gratis. Husk at skrive navn, titel og organisation på alle tilmeldte.

SPØRGSMÅL
Spørgsmål vedrørende konferencen rettes til Helle Nielsen (hni@cfbu.dk) eller Rikke Engly Mygind (rem@cfbu.dk)


VIGTIGT!
Husk at orientere dig i programmet om hvilke sessioner du vil deltage i. Du finder beskrivelsen af sessionerne sammen med programmet her: Program og parallelsessioner

Tilmelding

Salg lukket