Konference om energifællesskaber

A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København
18 aug 2021 kl. 08:30 - 16:00
Billetter Gratis
Billetter Gratis

Hvilken rolle kan byen og energifællesskaber spille i kampen om at komme tættere på den grønne og bæredygtige omstilling? I projektet Sol over byen har både danske universiteter og kommunen arbejdet sammen om at undersøge de sociale og administrative fordele ved udviklingen af lokale energifælleskaber. På denne konference kigger vi på, hvordan at vi fremadrettet kan inddrage byen og borgerne som en del af den grønne omstillings potentielle, fremtidige energiløsninger. Der kan være godt potentiale på flere parametre, når energiløsninger bliver gjort lokale og kommer ud i borgernes og byens hænder. I denne konference bringer vi resultater frem fra aktuel forskning, klargøre muligheder, værktøjer og projekter til inspiration og inviterer til en åben dialog om fælles repræsentation for energifællesskaberne i fremtiden.

Baggrunden for projektet

For at imødegå klimaforandringerne er Danmark i fuld gang med den grønne omstilling. For at komme endnu længere i den omfattende proces kræver det at tænke bredere, kreativt og inddrage flere dele af samfundet – f.eks. helt ude i det lokale. Energifælleskaber kan være en del af en større strategi for at nå målene med den grønne omstilling og sikre den bæredygtige udvikling. Ved at klargøre deres fordele og udnytte dem bedst muligt kan kommunen sammen med lokale beboere, virksomheder og foreninger være med til at skabe stor nytte af dem på flere parametre, b.la. sikre billigere strøm, som også er bedre for klimaet.

Kernespørgsmål

Konferencen og projektet stræber efter at få sat ord og svaret på en række spørgsmål i forsøget på at komme endnu længere med den grønne omstilling – nogle er praktiske, for at få sat ord på de mere konkrete ting, men der er også nogle, som går efter at få svar på de mere brede problemstillinger. Vi kigger b.la. på:

- Hvorfor er energifælleskaber interessante at sætte i værk i det lokale?

- Hvilke forskellige typer energifælleskaber er der?

- Hvordan finder man information om lovgivning, teknik og viden om energifælleskaber?

- Er der en fremtid for en fælles repræsentativ organisation for energifælleskaber i Danmark?

- Hvilke typer løsninger har vi allerede her i byen som kan bruges til inspiration?

  Programoversigt

  Resultater fra projektet ”Sol over byen” og andre læringer om energifælleskaber

  /Øystein Leonardsen (Københavns Kommune), Ulrik Jørgensen (UJ Consult), Morten Elle (Aalborg Universitet)

  Det internationale udsyn og perspektiver for det videre arbejde

  /Erik Christiansen (RESCOOP, EOB og Middelgrundens Vindmøllelaug)

  Forankring af energifælleskaber – er der behov for en dansk landsorganisation for energifælleskaber?

  /Erik Christiansen (RESCOOP, EOB og Middelgrundens Vindmøllelaug)

  Eftermiddagsudflugter – Nordhavnen, Avedøre og Sydhavnen

  Praktisk information

  Tilmelding til arrangementet er gratis. Arrangementet afholdes med start på AAU CPH (Gæstekantinen). Senere på eftermiddagen foregår konferencen eksternt med udflugter rundt i byen og omegn.

  I tilfælde af spørgsmål kan der rettes henvendelse til Øystein Leonardsen på oysleo@kk.dk

  Om arrangementet

  Konferencen er del af projektet Sol over byen – et samarbejde mellem Københavns Kommune, Aalborg Universitet og Århus Universitet. Gennem konferencen, forskningsarbejdet og fælles dialog vil vi stræbe efter at fremtidens energi komme tættere på byen og borgeren. Ved hjælp af case-eksempler vil der blive vist eksempler på fremtidens mulige energiløsninger. Projektet er støttet af Grundejernes Investeringsfond. Partnere der deler ud af deres viden og erfaringer under konferencen, er Aalborg Universitet, REScoop, og Vissingfonden.

  Konferencen er finansieret af Grundejernes Investeringsfond og konferencen er lavet i samarbejde med Middelgrundens Vindmøllelaug og Vedvarende Energi.

  eventet sluttede

  Konference om energifællesskaber

  Se detaljer
  Vil du se flere events?

  Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke