spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Kopenhagener Salons #2: Mellem kropsaktivister og Barbie-reklamer

Afholdt event

Kopenhagener Salons #2: Mellem kropsaktivister og Barbie-reklamer

Fra Gratis

Sted

Dato

08 sep 2020 kl. 17:00 - 19:00

Beskrivelse

Vær med, når den tyske medieforsker Dr. Maya Götz, forfatter og rådgiver Maia Kahlke Lorentzen og national chef i Sex & Samfund Lene Stavngaard diskuterer unges kropsidealer og selvbillede i de sociale medier i krydsfeltet mellem manipulation og empowerment. Dørene åbner kl. 17, og vi byder på et glas vin og snacks. Samtalen er en del af Det dansk-tyske kulturelle venskabsår og præsenteres i samarbejde med Golden Days Festival.

De sociale medier tjener ofte som platforme for selviscenesættelse, hvor man dagligt bliver konfronteret med retoucherede kropsidealer, klichéprægede kønsroller, skjulte reklamer og i værste tilfælde mobning og chikane. Men de sociale mediers demokratiske natur indebærer også muligheden for at lade alsidigheden komme til orde og - uden at fordømme - synliggøre paletten af forskellige former, farver og livsanskuelser. I bedste fald giver de sociale medier mulighed for empowerment og selvbestemmelse. I dette krydsfelt mellem manipulation og empowerment, mellem reklamesøjler og positive kropsaktivister spiller influencere en kolossal rolle og påvirker især unge mennesker.

Hvad skal der til for at skabe en positiv forandring for individet i den digitaliserede verden? Hvordan skaber vi et digitalt rum, som sikrer det enkelte individs rettigheder i relation til køn, krop, seksualitet og ytringsfrihed? Bør politikerne gribe ind? Og hvordan kan vi bidrage som samfund, som forældre, som undervisere, som borgere, som enkelte individer til det, for at skabe et trygt, fælles digitalt rum?

Dr. Maya Götz (DE): Dr. Maya Götz er medieforsker, pædagog og leder af International Central Institute for Youth and Educational Television (IZI) og Pix Jeunesse International. Hendes primære forskningsområde er børn og unge og fjernsyn, men også deres forhold til de sociale medier. Derudover beskæftiger hun sig med kønsspecifik reception og har lavet nogle spændende studier om, hvordan unge iscenesætter sig selv på Instagram og TikTok.

Maia Kahlke Lorentzen (DA): Maia Kahlke Lorentzen er forfatter og rådgiver hos kooperativet Cybernauterne, der arbejder med internetresearch og digital forståelse. Hun har undervist i digital sikkerhed og selvforsvar i over fire år, og beskæftiger sig med digitale subkulturer, hadfællesskaber og digital chikane. I 2019 udgav hun bogen ’Kan Trold Tæmmes’, der handler om, hvordan grov og grænseoverskridende adfærd på sociale medier truer den demokratiske samtale, og hvad vi som samfund kan gøre for at modvirke det. Hun er aktiv i tech-netværket DO:TOPIA og aktivistgruppen Renegade Runners. Maia er optaget af, hvordan de forskellige platforme bidrager til at skabe en slags kropsdiktatur ved at censurere især kvindekroppe.

Lene Stavngaard (DA, Sex & Samfund): Lene Stavngaard er national chef i Sex & Samfund. I mere end 60 år har Sex & Samfund kæmpet for retten til at bestemme over sin egen krop. Hvad, der startede med en gruppe kvindelige lægers kamp for at forhindre uønskede graviditeter for kvinder i Danmark, er vokset til en kamp for alle menneskers seksuelle sundhed og rettigheder i og udenfor Danmarks breder. Siden 2008 har Sex & Samfund tilbudt alle landets skoler at deltage i undervisningskampagnen Uge Sex. Kampagnen har til formål at bidrage med inspiration og nye alders- og tidssvarende undervisningsmaterialer til den obligatoriske seksualundervisning til alle trin i grundskolen. Hvert år er der fokus på et bestemt emne, i 2020 var temaet den perfekt uperfekte krop. Ud fra de unges synspunkt gør hun os klogere på, hvorfor man har behov for at dele, og hvorfor det er så vigtigt, at vi taler om det, uden at tale det ned.

Om arrangementsrækken: Med inspiration fra 1800-tallets salonkultur i Berlin danner
Kopenhagener Salons rammen om tyske og danske forfattere, eksperter og
debattører, som diskuterer såvel tidens store spørgsmål som spændende
tendenser og emner i samfund og litteratur. Arrangementerne er en del af
Det dansk-tyske kulturelle venskabsår.



Arrangør

Goethe-Instituttet er Tysklands kulturinstitut i udlandet. 

Vi fremmer kendskabet til det tyske sprog og plejer internationalt kulturelt samarbejde. Vi formidler et omfattende tysklandsbillede ved hjælp af information om det kulturelle, samfundsmæssige og politiske liv.

Goethe-Institut Dänemark gennemfører, oftest i samarbejde med danske partnere, kulturprogrammer inden for alle områder (film, litteratur, teater, musik, bildende kunst, videnskab og aktuelle emner). Gennem vores arrangementer i København og i hele landet formidler vi aktuelle emner og tendenser inden for kultur og samfund til den danske offentlighed. Vi støtter idéen om et aktivt kulturelt naboskab som partner i en bilateral og europæisk kulturudveksling.

Sprogafdelingen tilbyder et bredt udvalg af videreuddannelsestilbud for tysklærere og sprogpolitiske aktiviteter i tæt samarbejde med danske tysklærerforeninger. Vores servicetilbud omfatter reklame-, marketing- og undervisningsmateriale inden for området tysk som fremmedsprog i Danmark. Sprogkurser og eksamensforberedende kurser tilbydes på to sproginstitutter i København og Århus i samarbejde med Goethe-Institut. Samtlige eksaminer, som er internationalt anerkendte, kan aflægges på Goethe-Institut Dänemark.

Kender du vores digitale bibliotek Onleihe? Her finder du over 23.000 tysksprogede ebøger, lydbøger og materialer til tysklærende, tidsskrifter og aviser samt film. Så snart du har registreret dig og aktiveret din lånerkonto, kan du frit benytte Onleihe på din PC, bærbar eller telefon via Onleihe-appen, når du vil og hvor du vil - helt gratis!  

Lokation

LiteraturHaus LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .