Koreansk Madlavningskursus i Aarhus

05 nov 2016 kl. 10:30 - 16:00

Tilst Skole, Tåstumvænget 8, 8381 Tilst

Lørdag den 5. november afholder Korea Klubben madlavningskursus i Aarhus.

Arrangementet afholdes i hjemkundskabslokalerne på Tilst skole (Tåstumvænget 8, 8381 Tilst) og starter kl. 10:30. Efter en forhåbentlig vellykket madlavning har vi fællesspisning, så alle kan få lov til at smage de forskellige retter. Arrangementet afsluttes om eftermiddagen med fælles oprydning og opvask.

Madlavningskursus plejer at være vældig populært og der er begrænset med pladser (billetter udbydes først til vores medlemmer). Prisen er 150,- for medlemmer af Korea Klubben (angiv medlemsnummer og husk medlemskabet gælder hele husstanden) og 225,- for ikke-medlemmer (eventuelle billetter kan købes fra den 24. oktober). Billetsalget slutter den 2. november.

Vi sørger for kaffe og te, andre drikkevarer skal man selv medbringe. Kan man ikke holde sulten hen helt indtil fællesspisningen, er det måske også en god idé at medbringe en lille snack, men man skal nok blive rigeligt mæt senere.

Køkkenet er formentlig som de fleste skolekøkkener, så kan man ikke nøjes med små urteknive (hvilket jeg ikke synes man kan) må man selv medbringe en god kniv i komfortabel størrelse. En god pande vil muligvis heller ikke være en dum idé.

Ved tilmeldelse skal man samtid vælge, hvad det er man gerne vil lave. Vi har lavet seks forskellige valgmuligheder af forskellige sammensætninger - så er der forhåbentlig noget nyt på menuen for alle samtidig med, at vi kan få et alsidigt bord til fællesspisningen.

I. Koreanske klassikere
김치, 불고기, 파무침 & 쌈장 (Kimchi, Bulgogi, Pa muchim & Ssamjang)
Kimchi er et must i Korea og bliver serveret til alle måltider. Kimchi findes i mange forskellige versioner. Vores kimchi laves med kinakål og er den de fleste nok kender. Bulgogi er tyndtskåret oksekød i en sød marinade baseret på soya - en klassiker hvis man skal introducere koreansk mad for sine venner.
Pa muchim serveres ofte som tilbehør til koreansk BBQ og består af tynde strimler forårsløg vendt i en marinade. Ssamjang serveres ligeledes som tilbehør til koreansk BBQ og er en form for dip, som er super velegnet til kød, men også fungerer rigtig godt med grøntsagsstænger.

II. Bapsang
제육볶음, 된장찌개, 계란 말이, 호박전, 상추겉절이 & 오이무침 (Jeyukbokkeum, Doenjang jjigae, Gyeran mari, Hobakjeon, Sangchu geotjeori & Oi muchim)
Bapsang er en term, som bruges om et almindeligt koreansk måltid. Bapsang restauranter vil typisk servere ris, en suppe eller stew og forskellige side dishes, hvortil man bestiller en bestemt hovedret.
Vores bapsang har jeyukbokkeum (stegt spicy svinekød) som hovedret hvortil der serveres doenjang jjigae (stew på soyabønne paste med grøntsager og tofu) og forskellige sidedishes. Gyeran mari er en rullet omelet. Hobak jeon er skiver af squash vendt i mel og æg og stegt. Sangchu geotjeori er koreansk marineret salat og oi muchim er en spicy agurkesalat.

III. Saengil (koreansk fødselsdag)
미역국, 잡채 & 완자전 (Miyeok guk, Japchae & Wanja jeon)
Saengil betyder fødselsdag på koreansk og her er nogle retter som typisk serveres på fødselsdage eller ved specielle lejligheder. Miyeok guk er en suppe med tang og er et absolut must på en koreaners fødselsdag. Vores miyeok guk laves på oksekød, men det er også almindeligt at lave suppen på muslinger. Japchae er en nuddelret, som i Korea oftest serveres til specielle lejligheder. Typisk bruges den som sidedish, men kan også sagtens udgøre det for et helt måltid. Nudlerne er lavet af sødkartoffel og blandes med forskellige grøntsager, oksekød og en lækker marinade. Jeon er en term, som bruges om forskellige typer koreanske pandekager. Jeon findes i mange forskellige variationer, hvor der både kan være tale om grøntsager/seafood blandet i en reel dej eller kød/grøntsager vendt i mel og æg inden stegning. Wanja jeon består af en blanding af hakket kød og tofu som vendes i mel og æg inden stegning.

IV. Snack food
기름떡볶이, 김밥 & 호떡 (Gireum tteokbokki, Kimbap & Hotteok)
Disse retter egner sig super godt som en lækker snack. Den mest almindelige tteokbokki i Korea består af bløde chewy tteok (riskager) i en lækker spicy sovs. Gireum tteokbokki også kaldet oily tteokbokki adskiller sig ved at riskagerne steges inden de vendes i en lækker sød spicy marinade, så riskagerne får en sprød overflade med et chewy centre. Kimbap er tang- og risruller med fyld og minder i udseende om sushiens maki-ruller, men adskiller sig ved at risen krydres anderledes og fyldet ikke har noget med rå fisk at gøre. Hotteok er en tyk pandekage med et centre af en lækker flydende sukker masse.

V. One-pot meal & Pandekager
찜닭, 장떡, 파전 & 김치전 (Jjimdak, Jangtteok, Pa jeon & Kimchi jeon)
Jjim betyder dampet/braseret og dak betyder kylling. Jjimdak er et fuldt måltid i sig selv med kylling og sødkartoffelnudler i en spicy soyabaseret sovs. Derudover introducerer vi her nogle forskellige typer koreanske pandekager, som alle har det tilfælles at de laves med en reel dej. Jangtteok er en speciel type pandekage, hvor der blandes doenjang (soyabønne paste) og gochujang (chili paste) i dejen. Pa jeon og kimchi jeon er nok de mest kendte koreanske pandekager med fyld af henholdsvis forårsløg (Pa) og kimchi.

VI. Banchan
소세지 야채볶음, 감자볶음, 무생채, 미역무침, 호박볶음, 시금치나물, 숙주나물 & 청경채 된장무침 (Soseji yachae bokkeum, Gamja bokkeum, Musaengchae, Miyeok muchim, Hobak bokkeum, Sigeumchi namul, Sukju namul & Cheonggyeongchae doenjang muchim)
Banchan er den koreanske term for side dish og er små mere eller mindre simple retter, der bruges som tilbehør ved det koreanske måltid. Soseji yachae bokkeum er en side dish af stegte pølser og grøntsager i en let spicy sovs. Gamja bokkeum består af tynde strimler kartofler som steges. Musaengchae er en salat af frisk let syltet kinaradise. Miyeok muchim er en tangsalat. Hobak bokkeum er stegt squash. Sigeumchi namul og sukju namul er henholdsvis spinat og bønnespirer med en let marinade. Cheonggyeongchae doenjang muchim er bokchoy med en doenjang (soyabønne paste) baseret marinade.


Vi glæder os til at se jer!

Stefan & Anne Mee
Kontaktpersoner i Aarhus

Billet - medlem Salg lukket
Billet - ikke-medlem Salg lukket