Koreansk madlavningskursus i Aarhus

eventet sluttede

Koreansk madlavningskursus i Aarhus

Billetter fra DKK 170,00

Sted

Dato

04 maj 2019 kl. 10:30 - 16:00

Beskrivelse

Lørdag den 4. maj 2019 afholder Korea Klubben koreansk madlavningskursus i Aarhus.

Arrangementet afholdes i hjemkundskabslokalerne på Hasle Skole (Herredsvej 15, 8210 Aarhus V) og starter kl. 10:30. Efter en forhåbentlig vellykket madlavning har vi fællesspisning, så alle kan få lov til at smage de forskellige retter. Arrangementet afsluttes om eftermiddagen med fælles oprydning og opvask.

Der er begrænset med pladser på madlavningskurset. Børn er velkomne til at deltage, men skal betale for deltagelse på lige fod med alle andre. Medlemmer af Korea Klubben har fortrinsret på deltagelse, så deltagelse for ikke-medlemmer vil først sættes til salg to uger før arrangementet.

Prisen er 170,- for medlemmer af Korea Klubben (prisen er inkl. gebyr - angiv medlemsnummer og husk et medlemskab gælder for hele husstanden) og 255,- for ikke-medlemmer (prisen er ekskl. gebyr). Sidste frist for tilmelding er søndag den 28. april 2019.

Drikkevarer skal man selv medbringe, hvis man vil have andet end vand fra hanen. Kan man ikke holde sulten hen helt indtil fællesspisningen, er det måske også en god idé at medbringe en lille snack, men man skal nok blive rigeligt mæt senere.

Køkkenet er som de fleste skolekøkkener, så jeg anbefaler at man selv medbringer en god knive i komfortabel størrelse. En god pande vil heller ikke være en dum idé. Medbring et viskestykke og eventuelt nogle beholdere til at tage rester med hjem i.

Ved tilmelding skal man samtidig vælge, hvad man gerne vil lave. Jeg har sammensat nogle forskellige valgmuligheder - så er der forhåbentlig noget nyt at lære for alle, samtidig med at vi kan få et alsidigt bord til fællesspisningen. Der tages forbehold for ændringer i de forskellige menuer i tilfælde af, det ikke er til at skaffe de rette ingredienser.

I. Surprise me
Vælg denne mulighed hvis du ikke har nogen præference.

II. One-pot meal og streetfood
Korea har flere retter, der alene sagtens kan udgøre det for et helt måltid (eks. jjimdak (braiseret kylling) eller budaejjiggae (army stew), som er nogle af mine personlige favoritter). I Korea sælges der mange lækre retter og snacks i boder på gaden. Vælg denne menu hvis du vil lære at lave et simpelt måltid som kan være i én gryde samt nogle typiske streetfoods fra Korea.

III. One-pot meal og anju
Korea har flere retter, der alene sagtens kan udgøre det for et helt måltid. Anju (안주) er en term brugt om mad/retter som typisk spises sammen med indtagelsen af alkohol - en slags snack når man drikker. Vælg denne menu, hvis du vil lære at lave et simpelt måltid som kan være i én gryde samt nogle forskellige anju.

IV. Bapsang 
Bapsang (밥상) er en term, som bruges om et almindeligt koreansk måltid. Bapsang restauranter vil typisk servere ris, en suppe eller stew og forskellige banchan (side dishes), hvortil man bestiller en bestemt hovedret. Vælg denne menu, hvis du vil lave et typisk koreansk måltid bestående af ris, en kødret, en suppe/stew og forskellige banchan.

V. Bibimbap og japchae
Her introduceres I for to retter som kan laves med eller uden kød. Bibimbap (비빔밥) er en form for koreansk biksemad, hvor forskellige sidedishes (og ofte lidt kød) serveres oven på ris sammen med chilipaste (gochujang 고추장) og typisk et spejlæg eller en rå æggeblomme. Det hele blandes grundigt sammen inden det spises. Japchae (잡채) er en nuddelret, som i Korea oftest serveres til specielle lejligheder. Typisk bruges den som sidedish, men kan også sagtens udgøre det for et helt måltid. Nudlerne er lavet af sødkartoffel og blandes med forskellige grøntsager, oksekød og en lækker marinade.

VI. KFC (Korean Fried Chicken) og mandu
Den bedste fried chicken får man efter min overbevisning i Korea. Friturestegt kylling (chikin 치킨) sammen med øl (maekju 맥주) er en fantastisk kombination, som har fået sin egen betegnelse chimaek (치킨 + 맥주 = 치맥). Mandu (만두) er koreanske dumplings - fyld af kød og/eller grøntsager indpakket i dej, som enten dampes eller (friture)steges.
OBS! Medbring en dyb pande eller wok egnet til friture.

Lokation

Hasle Skole Hasle Skole, Herredsvej 15, 8210 Aarhus

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .