KØS Søndag: Gratis omvisning i ny udstilling: Vest ⇆ Øst - udvalgte værker i Danmark fra KØS samlingen

Nørregade 29, 4600 Køge
05 dec 2021 kl. 14:00 - 15:00
Billetter Gratis
Billetter Gratis

Søndag 5. december er der gratis entré til museet. Kl. 14 kan I som de første komme med på omvisning i KØS’ samlingsudstilling Vest Øst - udvalgte værker i Danmark fra KØS samlingen, der lige akkurat er åbent.

På udstillingen viser vi et udvalg af vores yndlingseksempler på, hvordan kunsten kan kile sig ind midt i hverdagen på den mest overraskende måde. For eksempel på din vej på biblioteket, hvor du – i hvert tilfælde, hvis du er i Birkerød – pludselig kan stoppe op og spille en melodi på den danske kunstner Egon Fischers klokkespil inde i Skulpturbroen, der forbinder jobcenteret med biblioteket, eller når du på vej på indkøb i Hvide Sande slår et smut til siden, ned til havet og her omkranses af Vestled, et landskabsværk, der markerer overgangen mellem by og hav med en elegant og dog mærkbar perspektivforskydning.

Udstillingen byder også på en 131 m2 stor skulptur formet som en vinge, der fungerer som fælleshus for en andelsforening, et interaktivt lydværk, der med en dyb klang i skulpturen Gong, markerer, når et nyt barn er født i Aarhus, lokkende guld bevogtet af selveste Venus i et skatkammer i Skive og meget, meget mere.

Værker af følgende kunstnere kan opleves i udstillingen:
Ruth Campau, Ingvar Cronhammar, Egon Fischer, Helle Frøsig, Niels Guttormsen, Kasper Heiberg, Carsten Juel-Christiansen, Marianne Hesselbjerg og Torben Schønherr, Per Kirkeby, Jørn Larsen, Sonja Ferlov Mancoba, Mogens Møller, Randi & Katrine (Randi Jørgensen og Katrine Malinovsky), Kirstine Roepstorff, Vita Thymann, Gunnar Westman og Mette Winckelmann.

Foto:
Carsten Juel-Christiansen, Marianne Hesselbjerg og Torben Schønherr: Vestled, Hvide Sande, 2006, foto: Christina Capetillo

Deltagere

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke