Krigens Tid i Kongens København

Kongens Nytorv, København
16 apr 2022 kl. 10:00 - 11:45
Super arrangør
Billetter DKK 125,00
Billetter DKK 125,00

Vandringen finder sted på Dronningens fødselsdag 2022, og hendes farfar indtager hovedrollen i fortællingen om en udfordrende tid.

Den tyske hærkommando sad på d’Angleterre. Kriegsmarie havde hovedkvarter på Hotel Phoenix i Bredgade, og mellem de to opererede det nazistiske dagblad Fædrelandet fra Skt. Annæ Passage. Vores tur går gennem den statelige del af København, som var et politisk minefelt under Besættelsen.

Vi kaster også et blik på nogle mere ydmyge steder som Hviids Vinstue og det uregerlige Nyhavn.

Vi møder Kongen til hest på Skt. Annæ Plads, for særligt her er Christian X et omdrejningspunkt. Fra han måtte tage den bitre beslutning om overgivelse i 1940, og gennem hans viljefaste varetagelse af sit embede i de fem års besættelse.

Krigen undergravede samfundet og satte politik, familier og moral på en prøve. Men i enden faldt Danmark ikke fra hinanden. Turen når frem til Amalienborg, så der er tid til at vinke til majestæten kl. 12.00.

Profile picture
Byvandring Nu
Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke