Kristian Leth

eventet sluttede

Kristian Leth

Billetter fra DKK 180,00

Sted

Dato

27 aug 2021 kl. 20:00 - 23:59

Beskrivelse

Kristian Leth er tilbage med den fremragende og personlige nye plade 'Stormen' og den 27. august giver han eneste koncert i København i år, når han spiller i Pumpehuset.

For Kristian Leth har de seneste par år budt på udgivelser med kollektivet The William Blakes — 1991 (2019) og Europa (2020) —  men nu er han tilbage på egne ben med opfølgeren til Fremmed Land fra 2016, nemlig den yderst personlige Stormen. 

Forud for albumudgivelsen har Kristian Leth delt to numre. Den energiske og iørefaldende single “Den Episke”, som Leth selv beskriver som en slags troserklæring, og “Her Hvor Vi Bor”, der på melodisk smukkeste vis, stikker kniven ind i den rådne del af danskheden. Sangen er er en åbenlys regeringskritik og belyser den usagte racisme i vores samfund. 

Albummet i sin helhed behandler emner som lyset, mørket, liv, død, kærlighed, tro, eksistens, isolation, fremmedgjorthed, angst, politik, menneskelighed, medmenneskelighed. Leth tror på stilhed efter storm.

Kristian Leth er til dagligt bosat i New York, hvor en meget hård nedlukning pludselig blev hverdag, efter Covid-19 eskalerede. De meget personlige tekster er født ud af isolationsperioden, der har givet rum til at anskue de store eksistentielle spørgsmål i et lidt andet lys. Pandemien blev således en slags omdrejningspunkt for pladen, men kan også læses som en overordnet og meget menneskelig analogi. Et menneske, der skal overkomme noget. Et menneske, der endelig kan se lyset for enden af tunnelen, efter en mørk periode. Et menneske med nye indsigter og erfaringer, der — selvom de fleste er tonet i mol — giver sunde nye perspektiver på livet, og det liv man har valgt at leve. 

"Da tidevandet steg sev det ind i kældre vi ikke vidste vi havde og vores minder gik til” - Fra “Stormen". "Jeg tror på stilhed efter storm, og at der kommer en dag, der føles som en drøm. Hvor jeg glemmer at se efter alt det, der ligger bagved, og bare stoler på det er der.” - fra “Den Episke” 

"Jeg går ned ad gaden for at komme hjem leder efter mening jeg finder ingenting ingen er på gaden alle er derhjemme natten ligger stille jeg savner byens stemme” - Fra “Gaden”

"Jeg tror at jeg er gammel nok til at sige det som det er, jeg ved at jeg var bange nok men at jeg ikke er det mere” - Fra “Sig Det Som Det Er”

"Her hvor vi bor, er vi okay med ondskab hvis vi bruger et andet ord” - Fra “Her Hvor Vi Bor”

Kristian Leth har på Stormen allierede sig med en perlerække af danske og amerikanske musikere bl.a. medvirker Jacob Silver (Lee Fields, Emmylou Harris, Lauryn Hill), Kirk Douglas (The Roots), Jacob Funch (Moi Caprice, I Got you on Tape), Frederik Nordsø (The William Blakes, The Mountains, Choir of Young Believers).


Arrangør

Pumpehuset ligger i hjertet af København og præsenterer, på husets tre scener Kransalen, Sort Sal og Byhaven, en bred vifte af koncerter året rundt. Pumpehusets musikprogram dækker alle de forskellige vinkler på den moderne, urbane kultur.

Lokation

Pumpehuset Pumpehuset, Studiestræde 52, 1554 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .