Kritikersalon #2 Apokalypse og klimakrise

21 mar 2018 kl. 19:30 - 21:30

Litteraturhuset, Nybrogade 28, 1203 København


TEOTWAWKI - The End of the World as We Know It.

Lars Skinnebachs med spænding ventede nye digtsamling TEOTWAWKI, der udkommer den 6. marts på Gyldendal, er omdrejningspunktet denne aften - for oplæsning, kritik og samtale.

Salonen kommer til at bestå af oplæsninger og tre bud på læsninger ved salonens faste kritikerpanel Elisabeth Friis og Mikkel Krause Frantzen samt aftenens gæstekritiker René Jean Jensen.

Lars Skinnebach er født i 1973, han er uddannet fra Forfatterskolen og har udgivet en lang række digtsamlinger og hører til en af sin generations mest eksperimenterende forfattere.

Han debuterede med digtsamlingen Det mindste paradis (2000), efterfulgt af I morgen findes systemerne igen (2004), Din misbruger (2006) og Enhver betydning er også en mislyd (2009) som han modtog Montanas Litteraturpris for.

TEOTWAWKI er en forkortelse for The End of the World as We Know It og bruges blandt fællesskaber på internettet, der kalder sig survivalister eller preppere, der søger en vej ind i den ny verden. Verden efter, at verdenen som vi kender den, er gået under.

Digtsamlingen består af en række suiter, der handler om tiden før og efter den store økologiske nedsmeltning.

Skinnebach har i sin digtsamling samarbejdet med den dansk-færøske kunstner og technoteoretiker Goodiepal, der har “illumineret og kommenteret” digtsamlingen.

Aftenens kritikerpanel:

Elisabeth Friis lektor på litteraturvidenskab ved Lunds Universitet og tidligere redaktør på tidsskriftet Kritik.

Mikkel Krause Frantzen anmelder ved Dagbladet Politiken og ekstern lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet.

René Jean Jensen forfatter og redaktør på Forlaget Basilisk.

Kritikersalonen er støttet af Statens Kunstfond og Politiken Fonden.

Billet

Salg lukket