Kritikersalon #4 Joan Didion

23 maj 2018 kl. 19:30 - 21:30

Nybrogade 28, Nybrogade 28, 1203 København

Kom og bliv præsenteret for tre forskellige læsninger af et centralt værk i det 20. århundredes amerikanske litteratur, når Elisabeth Friis, Mikkel Krause Frantzen og Caspar Eric mødes til vores 4. kritikersalon og diskuterer romanen ’Intet gælder’ af den amerikanske forfatter og journalist Joan Didion, der for første gang foreligger på dansk i Olga Ravns oversættelse.

Romanen er fra 1970 og skildrer en tid med stor usikkerhed og nybrud i amerikansk kultur. Den handler om den fallerede skuespillerinde Maria Wyeth. Historien udspiller sig i Hollywood og på det uendelige motorvejsnet i Los Angeles og Las Vegas, hvor Marias ustabile liv spejler en fortabt generation.

Joan Didion (f. 1934) har opnået ikonstatus som essayist og forfatter. Gennem mere end fem årtier har hun været en skarp observatør af sin samtid. Som journalist har hun rapporteret kritisk om politik og kultur og er en af pionererne inden for den journalistiske retning ‘new journalism’.

Hun fornyede sorglitteraturen med de to selvbiografiske bøger ’Et år med magisk tænkning’ fra 2005 og ’Blå timer’ fra 2011, der handler om tabet af hendes mand og datter, som døde inden for en periode på halvandet år.

I 2013 modtog Joan Didion The National Medal of Arts and Humanities, overrakt af præsident Barack Obama. Og Netflix-dokumentaren fra sidste år ’The Center Will Not Hold’ har medvirket til en fornyet interesse for Joan Didions forfatterskab.

Ticket 576231

Salg lukket