Krop, Selvforhold og Virkelighed

12 maj 2018 kl. 10:00 - 13 maj 2018 kl. 17:00

Dansk Psykologforening, Stockholmsgade 27, 2100 København

BEMÆRK! Kurset er forbeholdt psykologistuderende med gyldigt studiekort.

Krop, Selvforhold og Virkelighed. Introduktion til Sensetik - en praksisforskningsbaseret humanistisk, kausalt arbejdende kropspsykoterapi. - ’Hovedet er kun klogt når kroppen er med.’

v. mag. art. i psykologi og adjungeret professor ved RUC Olav Storm Jensen
Dato: 12. og 13. maj 2018, begge dage kl. 10.00-17.00

Sensetiks afgørende særkende i forhold til andre psykoterapiformer er dens særlige opmærksomhed på kropslige dimensioners betydning for erfaringen af menneskerelaterede oplevelsers sandheds- og virkelighedskvaliteter. Dette perspektiv åbner for metoder som indebærer mærkbare muligheder for både at erkende og at opklare tvivl og forvirringer og for adgangen til at gøre konkrete erfaringer med ægte evidens.
Den kvalitet af ægte nærvær og autenticitet (spilfrihed) i kontakten mellem terapeut og klient, der kan udvikles på denne baggrund understøtter at:

  • klienten kan føle sig ægte taget alvorligt og inspireres til at tage sig selv og andre alvorligt.
  • Udbyttet af terapien ikke som i de fleste andre terapiformer, mest får karakter af tolkninger, hypoteser og idéer til nærmere eftertanke eller handleplaner - og/eller af symptomorienterede selvdisciplinerende adfærdstiltag.
  • Udbyttet kan blive erfaringer som faktisk besvarer spørgsmål og som kan opklare grundlæggende forvirringer i forholdet til sig selv - og til andre - så det skaber ægte livsforandring.
  • Livet med terapeutrollen bliver reelt dybt meningsfuldt og tilfredsstillende, fordi klienternes ægte udbytte af arbejdet tydeligt kan ses og mærkes. Det bliver evident i ordets ægte betydning.
På kurset vil jeg i en workshoppræget arbejdsform guide og demonstrere nogle enkle, men for mange uvante, metoder til virkelighedsundersøgende arbejde. Dette indebærer nødvendigvis at arbejdet vedrører den virkelighed, der faktisk er, der hvor vi er. Dvs. for og mellem de mennesker vi er, som mødes de to dage, om det emne at lære noget om Sensetik. Du skal altså være parat til at være med til eksperimentere - med kropslige og opmærksomhedsmæssige muligheder. Sådan at du kan stille dine spørgsmål og finde dine svar gennem dine egne direkte virkelighedserfaringer.Du kan læse nærmere om Sensetik på http://www.sensetik.dk
Olavs videnskabelige artikler om Sensetik finder du her: https://www.sensetik.dk/faglige-artikler
og du kan finde hurtigere introduktioner i form af slides, audio og video her https://www.sensetik.dk/foredrag
-----------------
Kom i / medbring påklædning der egner sig til fri bevægelse incl. lune sokker til stedets linoleumsgulv. Medbring også et liggeunderlag, en yogamåtte eller lignende.

Billet

Salg lukket