Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Kunst i byudvikling | FORUM for kunst, arkitektur, landskab og byudvikling

eventet sluttede

Kunst i byudvikling | FORUM for kunst, arkitektur, landskab og byudvikling

Billetter fra Gratis

Sted

Dato

12 okt 2021 kl. 15:00 - 17:30

Beskrivelse

Hvordan kan kunst inddrages meningsfuldt i byudvikling? Og hvordan kan erfaringer og erkendelser fra kunstprojekter implementeres i praksis? 

Det første arrangement i FORUM for kunst, arkitektur, landskab og byudvikling foregår i det almene boligområde Taastrupgaard. Bygherre KAB og boligafdelingen AKB Taastrupgaard udvikler fremtidens Taastrupgaard ud fra et fokus på, hvordan mennesker lever i bæredygtige fællesskaber med hinanden, andre arter og naturen. I løbet af tre år udvikles tre kunstprojekter, der udfordrer nutidens tilgang til byudvikling og det traditionelle syn på ”den gode by” i takt med at bydelen Kulturkvarteret i Taastrup, der omfatter Taastrupgaard og det kommende Selsmosekvarter med private boliger, bliver udviklet. Kunstner og arkitekt Gitte Juul er i gang med projektet Tingstedet, der har fokus på sociale fællesskaber og stedets naturressourcer både i et historisk og nutidigt perspektiv. Kunstprojekterne skal føde ind i den fysiske udvikling af Taastrupgaard, der tegnes af tegnestuen Vandkunsten for KAB.

I Grønningen er Områdefornyelse Nordvest, Københavns Kommune et skridt længere med at implementere viden, erfaringer og erkendelser fra billedkunstner Kerstin Bergendals midlertidige kunstprojekt (2019-2021), Apropos En Eng, i et konkret klimasikringsprojekt. Kunstprojektet har fokus på dialog med borgere og forskellige fagligheder, og Kerstin Bergendal bidraget til Københavns Kommunes rådgiverudbud, der blev vundet af landskabsarkitekterne SLA.

Projekterne er udgangspunkt for en tværfaglig samtale om, hvad kunst kan bidrage til i udvikling af byer og byrum, hvordan den viden, de indsigter og fællesskaber man opnår i kunstprojekter omsættes i den fysiske udvikling, samt hvilken viden, hvilke strukturer og rammer er der behov for at udvikle og kvalificere processer og projekter.

PROGRAM
15.00–15.10: VELKOMMEN: Kunsthistoriker Stenka Hellfach, Somewhere, arkitekt og journalist Tyra Dokkedahl, Seriously Fun, og Nis Rømer, billedkunstner og formand for Billedkunstnernes Forbund

15.15–15.45: INSPIRATION: Boligsocial leder Katrine Winther, AKB Taastrupgaard, kunstner og arkitekt Gitte Juul og arkitekt og partner Søren Nielsen, Vandkunsten
I Taastrupgaard udvikler billedkunstner og arkitekt Gitte Juul og brugerne af Det Grønne Hjørne et midlertidigt kunst- og arkitekturprojekt, Tingstedet. I oplægget taler Gitte Juul, arkitekt Søren Nielsen og boligsocial leder Katrine Winther om, hvordan kunsten kan inspirere og engagere beboere og brugere i byudviklingen - og om hvordan erfaringer og viden fra kunstprojektet kan forankres i og få langvarig indvirkning på den fysiske udvikling af Taastrupgaard og Kulturkvarteret i Taastrup.

15.45-16.15: SAMTALE: Billedkunstner Kerstin Bergendal, landskabsarkitekt Marie Damsgaard, SLA Landskab og projektleder Ann Lilja, Københavns Kommune
I områdefornyelse Nordvest arbejder billedkunstner Kerstin Bergendal med at registrere og kortlægge byparken Grønningens betydning for områdets beboere. Sideløbende arbejder SLA Landskab med at skybrudssikre Grønningen, og intentionen er at kunstprojektet spiller ind i den fysiske planlægning af parken. Bergendal har arbejdet tæt sammen med områdefornyelsen om at tilrettelægge samarbejdet mellem kunstner og rådgivere i klimasikringsprojektet i Grønningen. 

16.15–17.15: SAMTALE: Oplægsholdere og deltagere 
I samtalen mellem oplægsholdere og deltagere ønsker vi belyse følgende spørgsmål: Hvad er potentialet ved at arbejde med kunst i byudvikling? Hvordan kan man tilrettelægge processer og samarbejder på tværs af fag og roller? Hvordan kan den viden, de indsigter og fællesskaber man opnår i kunstprojekter omsættes i den fysiske udvikling? Hvilken viden, hvilke strukturer og rammer er der behov for at udvikle og kvalificere feltet? 

17.15-17.30: Afslutning og mingling

ØVRIG INFO
Om FORUM for kunst, arkitektur, landskab og byudvikling

FORUM for kunst, arkitektur, landskab og byudvikling er et initiativ udviklet af kunsthistoriker Stenka Hellfach, Somewhere, og arkitekt og journalist Tyra Dokkedahl, Seriously Fun. De samarbejder i flere projekter, hvor de rådgiver bygherrer og kommuner om udvikling og realisering af kunstprojekter i bygninger, byer og landskaber.

Intentionen er at afdække behovet og interessen for et tværfagligt netværk, der kan være med til at kvalificere bygherrer og kommuners arbejde med kunst i det byggede miljø, samt behovet for at igangsætte initiativer for at styrke tværfaglige samarbejder.

Det sker i tre arrangementer i efteråret 2021:

 1. Kunst i byudvikling - d. 12.10.2021 i Taastrup. Se program her på siden.
 2. Kunst i byrum og bygninger - d. 27.10.2021 på Lyngby Campus DTU. Se program her.
 3. Idéer, initiativer og videre forløb - d. 6.12.2021 i Arkitektforeningen, København. Se program her.

Målgruppen for de tre arrangementer er kunstnere, arkitekter, landskabsarkitekter, byudviklere og bygherrer, der ønsker at dele viden og erfaringer, danne relationer på tværs af fag/roller og at kvalificere arbejdet med kunst i det byggede miljø. De tre arrangementer bliver afholdt i samarbejde med Billedkunstnernes Forbund og Arkitektforeningen og er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst og Dreyers Fond.

Dokumentation og opsamling
Arrangementerne bliver optaget til internt brug. Der vil blive fotograferet under arrangementerne. Input, idéer, forslag, viden og erfaringer, der kommer frem under arrangementerne, vil blive samlet op. Efterfølgende vil deltagere også  få mulighed for at bidrage med idéer og forslag til konkrete initiativer eller viden, der kan løse konkrete behov, udvikle og/eller kvalificere arbejdet med kunst i det byggede miljø. Deltagere skal derfor være opmærksomme på, at de vil modtage et spørgeskema efter arrangementet, som selvfølgelig er frivilligt at svare på. 
Input, idéer, forslag, viden og erfaringer samles op i et idékatalog, der distribueres til deltagere, oplægsholdere, fonde og andre interesserede. Fotografier fra arrangementerne kan indgå i idékataloget.

Lokation

Boligselskabet Akb Taastrup Afd. 1903-3 Tåstrupgård Boligselskabet Akb Taastrup Afd. 1903-3 Tåstrupgård, Taastrupgårdsvej 131, 2630 Taastrup

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .