spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Kunst og tobak - Jødiske borgerfamilieer i 1800-tallets København

Event aflyst

Kunst og tobak - Jødiske borgerfamilieer i 1800-tallets København

Fra DKK 50,00

Sted

Dato

12 mar 2020 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Kunst og tobak - Jødiske borgerfamilier i 1800-tallets København 

Foredragsaften 12. marts kl. 19-21


I samarbejde med Jødisk Informationscenter inviterer Den Hirschsprungske Samling til en særlig foredragsaften i den jødiske histories tegn. Mød to forskere, der vil fortælle historien om Den Hirschsprungske familie og andre jødiske borgerfamilier i 1800-tallets københavn.


Hirschsprung-familien var en ud af flere danske jødiske borgerfamilier, der bidrog markant til det danske kunst- og kulturliv.  I 1902 overdrog ægteparret Pauline og Heinrich Hirschsprung deres store samling af dansk kunst fra 1800-tallet til den danske stat, og i 1911 slog det nybyggede museum for første gang dørene op for publikum.  Familien havde mange venner blandt tidens kunstnere og kulturpersonligheder, og i flere år var deres hjem et samlingspunkt for kunst og musik. 

Denne aften kan du møde Ph.d. og kunsthistoriker Rasmus Kjærboe, der vil fortælle den spændende historie om Hirschsprungfamilien og oprettelsen af Den Hirschsprungske Samling. Efterfølgende vil Postdoc på Université de Strasbourg, Søren Blak Hjortshøj dele ud af sin viden om 1800-tallets jødiske borgerskab og fortælle om, hvor svært det kunne være at blive inkluderet i datidens københavnske majoritetsborgerskab som jøde.

Arrangementet foregå i unikke omgivelser på Den Hirschsprungske samling, omgivet af hovedværker fra 1800-tallets danske kunsthistorie, hvor vi også vil byde på et glas kosher vin.

Brødrene Hirschsprungs tobaksforretning
Kunstsamleren Heinrich Hirschsprung og hans bror Bernhard var driftige forretningsmænd. I 1859 overtog de en mindre tobaksforretning efter deres far, A.M. Hirschsprung. Forretningen voksede under deres ledelse, og i 1870 kunne de åbne en ny moderne butik på Østergade 6


Praktisk information

Dørene åbner kl. 18.45. 

Foredraget finder sted uden for museets almindelige åbningstid. Besøg venligst vores garderobe, inden foredraget begynder.

Pris inkl. et glas kosher vin: 80 kr. / 50 kr. med årskort til museet

Arrangør

Museet ligger i smukke grønne omgivelser i Østre Anlæg og rummer tobaksfabrikant Heinrich Hirschsprungs fine samling af dansk kunst fra 1800-tallet.

Åbent: ons-søn kl. 11-16. Entré: 95 kr. 1 voksen + 1 barn: 80 kr. Unge under 26 år: 75 kr. Børn og unge under 18 år: gratis.

Lokation

Den Hirschsprungske Samling Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .