Kunstbetragtning // Indføring i Mark Rothkos billedunivers

Strandgade 91, 1401 København
03 sep 2021 kl. 17:00 - 18:00
Super arrangør
Billetter Gratis
Billetter Gratis

Indføring i Mark Rothkos billedunivers

V/ Ove Frankel, kunstformidler

FOREDRAG OG DIALOG OM DEN AMERIKANSKE, ABSTRAKTE EKSPRESSIONIST MARK ROTHKO OG HANS ARBEJDE MED FARVEKLANGE.

NJORD Festival 2021 står hele aftenen den 29/1 i den amerikanske New Yorker skoles tegn. Her møder vi bl.a. maleren Mark Rothko og komponisten Morton Feldman. Inden vi åbner dørene for årets åbningskoncert i Holmens Kirke, hvor komponisten Ivar Frounberg - der er elev af Morton Feldman - indleder aftenen med at fortælle om den musikalske del af New Yorker-skolen, er der en enestående mulighed for at få en gratis introduktion til Mark Rothko på Nordatlantens Brygge.

Ove Frankel fra Institut for Udviklingskunst, fortæller om arrangementet: ”Da Mark Rothko møjsommeligt kæmpede sig frem til sine nu anerkendte store farveflade-malerier havde ingen kunnet forestille sig, at de ville inspirere til så megen musik. Rothkos værker har ikke noget motiv. De er bare det, de er. Og det er ikke så lidt.”

Rothkos sene kunstværker er udelukkende deres egen form og farve. Det tog Rothko lang tid at frigøre sig helt fra motivet. Og at undgå, at der pludselig dukker motiver op i farven. 

”De statiske, store lærreder har en indbygget rytme for den aktive iagttager. De udfolder sig i tid: de skaber rumoplevelser, der er svimlende dynamiske. Der opstår klange, der bliver skabt af farverne, som forvandler sig for øjnene af betragteren. Eller er det betragterens øjne, der forvandler farverne”. 

Varmt velkommen til kunstbertragtning!

Profile picture
NJORD Festival

NJORD er Københavns vinterfestival for ny, nordisk kunstmusik. NJORD samler komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører i nordiske samarbejder og tværkunstneriske projekter.

NJORD finder sted fra den 3. - 4. september 2021

NJORD 2021 er muliggjort med støtte fra og i samarbejde med: Aage og Johanne Louis-Hansens Fond // A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal // Augustinus Fonden // Beckett Fonden // Det Obelske Familiefond // Knud Højgaards Fond // Københavns Kommune // Politiken Fon­den //Solist­foreningen af 1921 // Statens Kunstfond // William Demant Fonden // Nordatlantens Brygge //  Cph Light Festival // Cph Volunteers // DR P2

Projektet er støttet af KODA Kultur // with support from KODA Culture.  

eventet sluttede

Kunstbetragtning // Indføring i Mark Rothkos billedunivers

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke