Kunstsalon VISION // Distract me not: En samtale- og samværssalon af Hannah Toticki Anbert

30 jan 2020 kl. 17:00 - 19:30

Art Hub Copenhagen, Halmtorvet 27, 1700 København

Bikubenfonden inviterer i samarbejde med Hannah Toticki Anbert og Art Hub Copenhagen til Kunstsalon VISION under emnet Distract me not: En samtale- og samværssalon om mobiltilstedeværelse.

Mobiltelefonen er blevet en fysisk forlængelse af vores krop. En ekstra kropsdel, der giver mulighed for konstant kommunikation, information, mulighed for at supplere vores viden og hukommelse direkte fra skyen.
Salonen Distract me not handler om, hvordan vores følelser, daglige rutiner og arbejdsliv påvirkes af vores lille lysende brik i lommen.

Salonen tager udgangspunkt i Hannah Toticki Anberts kunstneriske virke, og der kommer til at være leg, oplæg, performance og afslutningsvist lidt mad og øl. Aftenen bliver forhåbentligt et rum for samtale og samvær, hvor vi prøver at holde fokus i hele to timer – for at løfte blikket (fra skærmen) og spørge, hvordan vi ønsker de digitale medier skal være en del af vores liv – og hvilken magt, vi selv har over dette.

Salonen vil indeholde indspark fra Zetland-journalist Frederik Kulager, som har særligt fokus på internet- og teknologi - og Gry Worre Hallberg kunstnerisk leder Sisters Academy, samt en nyproduceret performance fra koret Syvende og Sidst. 

Om Hannah Toticki Anbert
Hannah Toticki Anbert (f. 1984) er uddannet fra Det Danske Kunstakademi i 2016 og har ligeledes en BA i lysdesign fra Den Danske Scenekunstskole. Hun arbejder med performances, skulpturer og installationer med en vision om, at kunst og politik skal gå hånd i hånd. Hannahs værker kan i øjeblikket opleves på Arken i udstillingen Ung Dansk Kunst – Samtidsprognoser på Arken samt på Holstebro Kunstmuseum med soloudstillingen Reservat.

Tidligere har hun bl.a. udstillet på Kunstforeningen GL STRAND (2017), OVERGADEN – Institut for Samtidskunst (2018), RIBOCA Riga International Biennial of Contemporary Art (2018) og KW Institute for Contemporary Art i Berlin (2019). Anbert har bl.a. modtaget Anne Marie Carl-Nielsens Legat Talentpris (2018) og StartPoint Prize ved Nationalgalleriet i Prag (2016). I 2019 er hun tilmed modtager af Niels Wessel Bagges Kunstfonds Legat samt Astrid Noacks Legat, der gennem tiden har hædret de mest talentfulde danske skulptører herhjemme.

Om Syvende og Sidst

Syvende og sidst er et performativt stemme-ensamble bestående af kunstnere, musikere og dansere. Syvend og sidst er:  Mette Wozniak, Mia Edelgaard, Tine Tværgård, Birgitte Lundtoft, Maria La Cour, Hannah Toticki Anbert, Deirdre Humphrys, Anna Wærum og Birgitte Lundtoft. 

Om Gry Worre Hallberg
Gry Worre Hallberg er performancekunstner og kunstnerisk leder af performancegruppen og bevægelsen Sisters Hope (on-going: Sisters Academy) og Artistic research PhD ved Københavns Universitet. Sisters Academy er et analogt univers, hvor deltagerne bliver bedt om at fralægge telefoner, tablets og andre eventuelle digitale enheder, der bringer dem væk fra den andenverdenslige ramme, som Sisters Academy skaber. Det gælder uanset om det er elever på de skoler der interventeres eller publikumsdeltagere i performanceinstallationen The Boarding School. Gry vil elaborere over dette greb og deltagernes respons på det.

Om Frederik Kulager
Frederik Kulager – internet- og teknologiskribent på netavisen Zetland: "Du er ikke alene, hvis du føler dig distraheret af din telefon. Jeg kæmper også med det impulsive, formålsløse forbrug af min. Derfor har jeg undersøgt, hvordan vi er endt her, og kan afsløre hvilke tricks vores telefon og de apps, vi har på den, bruger imod os, og hvordan Silicon Valley tjener milliarder på vores opmærksomhed – med konsekvenser for den enkelte og vores demokrati til følge", siger Frederik.

Kunstsalon VISION er Bikubenfondens samtaleformat på kunstområdet.