Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

KUNSTSALON VISION: Kunst, censur og selvcensur

Afholdt event

KUNSTSALON VISION: Kunst, censur og selvcensur

Fra DKK 10,00

Sted

Dato

23 maj 2023 kl. 17:00 - 18:30

Beskrivelse

KUNSTSALON VISION: Kunst, censur og selvcensur.

Komponist og librettist Louise Alenius inviterer sammen med Kunsthal Charlottenborg og Bikubenfonden til en kunstnerstyret salon med fokus på censur og selvcensur.

Kunst kan nedbryde tabuer og tilbyde nye perspektiver på os selv og verden. Alligevel bryder der jævnligt diskussioner ud om, hvor kunstens grænser går. Er der temaer, man som kunstner ikke kan beskæftige sig med? Findes der emner, der er hellige, selv for kunsten?

Louise Alenius har oplevet censur, og et efterfølgende kunstnerisk meningstab. Men mest af alt frygter hun selvcensur. Det ønsker hun at diskutere med denne salon, hvor hun har inviteret billedkunstner Jo Hedegaard og filmskaber Frederikke Aspôck. Kulturkommentator, radiovært og journalist Aminata Amanda Corr vil lede os igennem samtalen

Louise Alenius er kendt for sin nysgerrige og eksperimenterende tilgang. Hun tager livtag med vanskelige og tabubelagte emner i sin kunst. Hun står blandt andet bag ”Prequiem” (2016) – en slags ”før-dødsmesse”, der blev opført i et lukket og intimt rum ved terminale patienters sengekant. I operaen ”Silent Zone” (2017) kredsede hun om en incestramt families tragedie. I Têtê (2019), en tre meter høj træskulptur og lydinstallation formet som kunstnerens eget hoved, inviterede hun publikum til at opleve, hvordan spirende idéer tager form i sindet. “Stille slag” på Teater Republique handlede om tidligere fængselsfanger, og i operaen “Manualen” fra 2022 på Det Kongelige Teater blev etiske dilemmaer om aktiv dødshjælp skildret gennem en gigantisk lidende krop, hvor organerne var karakterer. Sidstnævnte blev censureret af ledelsen på Det Kongelige Teater kort inden premieren (hvor ordet Betablokker blev fjernet).

I november 2019 blev Louise tildelt Danmarks største enkeltstående kulturpris, æresprisen Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat på 750.000 kroner.

Billedkunstner Jo Hedegaard arbejder bredt indenfor tegning, skulptur, offentlige aktioner, teater og film. Han har senest lavet en timelang kunstfilm, The Great Grand Greatness Awards, som frit inkluderer alle disse udtryksformer, og mere til. Jo er interesseret i poesi, satire, semantik og den offentlige debat, som han fra tid til anden sparker ind i. Han har tidligere deltaget i debatter om ytringsfrihed i kunsten.

Frederikke Aspôck er aktuel med filmen “Viften” i de danske biografer. Hun er Master of Fine Arts i Filmmaking. Afgangsfilmen "Happy now" har været vist på mere end 25 festivaler verden over. Filmen fik en pris på Short Film Grand Prize ved Deauville Film Festival og Premier Prix de la Cinéfondation på Cannes filmfestival. Hun har desuden en BA-grad i scenografi fra Wimbledon School of Art in London.

Salonen vil være i to dele. Udover en samtale om censur og selvcensur i kunstmiljøet, vil der udspille sig en kunstnerisk undersøgelse ved Louise Alenius og tre sangere. En test, der går forud for Louise Alenius værk til Charlottensborgs Jubilæumsudstilling 2023. De tre sangere, der vil deltage i undersøgelsen, er:
Jacob Bloch, dansk bariton uddannet fra Det Kgl. teaters operaakademi. Specialiseret i barok og ny komponitionsmusik. Katinka Fogh Vindelev, dansk sopran og performer der arbejder eksperimenterende og tværæstetisk indenfor mange genrer og Morten Grove Frandsen, prisvindende kontratenor der er uddannet fra det kgl. teaters operaakademi.

Salonen foregår på Kunsthal Charlottenborg d. 23. maj kl. 17-18.30. Billet via link.

Foto fra Manualen: Camilla Winther    Scenograf på Manualen: Marie í Dali

Arrangør

Scenekunst- og visionssaloner er Bikubenfondens debatformater på kunstområdet. Vi ønsker at sætte scene til salonerne for at styrke samtalen om kunsten. Læs mere om salonformaterne her: www.bikubenfonden.dk

Lokation

Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1050 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .