Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Kunstsalon VISION – Online version // Magtbalancen skælver – hvem vil vi gerne være i fremtiden?

Afholdt event

Kunstsalon VISION – Online version // Magtbalancen skælver – hvem vil vi gerne være i fremtiden?

Fra DKK 10,00

Sted

Dato

11 maj 2020 kl. 17:00 - 18:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Er fremtiden kinesisk? Med afsæt i teaterforestillingen MADE IN CHINA inviterer Aarhus Teater, Sort/Hvid og Bikubenfonden til kunstsalon VISION. MADE IN CHINA skulle have spillet på Sort/Hvid i marts/april og på Aarhus teater i maj måned. Værket er således ikke opført som teater, men eksisterer som manuskript. Idé, koncept og tekst danner afsæt for samtalen. 

MADE IN CHINA handler om en global virkelighed, hvor magtbalancen forskyder sig mod øst. Kina passer ikke længere i rollen som den vestlige verdens fabrik, og med Kinas strategi "MADE IN CHINA 2025" træder supermagten for alvor i karakter som en nation drevet af fremtiden. Den kinesiske udvikling kan føles som et højhastighedstog - men skal vi stige på, eller har det allerede overhalet os?  

Coronakrisen udstiller den skælvende magtbalance yderligere. Flere af de lande, der er hårdest ramt lige nu, er vestlige lande - og oven i købet selve den vestlige civilisations søjle, USA. Kina sender værnemidler til nødstedte lande og deres teststrategi bliver diskuteret som mulig løsning i verdensomspændende medier. Er noget helt grundlæggende i verdensorden ved at skifte, og hvad betyder det for os? For det globale samfund? Og hvad med vores demokratiske mindset og vestlige værdier?  

I en tid med en voksende frygt for Kina, spørgsmål om soft power og et mediebillede, hvor det kan være svært at gennemskue, hvad der passer, og hvad der ikke gør, vil vi med kunstsalonen VISION forsøge at besvare et af de helt store spørgsmål: Hvem skal vi som danskere, europæere og borgere i den globale verden orientere os mod i fremtiden? Hvem vil vi være som mennesker? Og hvilken rolle spiller kunsten i en forandringstid? 

Mød Bjørn Nørgaard, Sigrid Johannesen og Kinaekspert Mette Holm i denne kunstsalon VISION.   

Billedkunstner, Bjørn Nørgaard, har igennem en årrække arbejdet i Kina, hvor han ser og oplever nye muligheder for kunstens grænsebrydning. Instruktør og dramatiker, Sigrid Johannesen, rejste i efteråret 2019 til Kina med en kinesisk kvinde, der havde indvilliget i at lære hende at blive kineser, og snart sad de til middag med kommunistpartiet. Mette Holm har gennem sit mangeårige bekendtskab med Kina som journalist, forfatter og som tidligere bosiddende i landet den kinesiske kultur helt inde under huden og vil berette ud fra de erfaringer.  

Hvem vil de tre gerne være i fremtiden? Hvilken rolle spiller kunsten, når vi skal navigere i nye retninger for den fælles fremtid? Og hvilke mulige fremtidsscenarier står vi overfor?

Ordstyrer:

Lene Winther, journalist og bachelorgrad i litteraturvidenskab. Hun var vært på Kina Snak på Radio24syv og dækker i dag Asien for Berlingske Tidende    

Panel:

Sigrid Johannesen, dramatiker og instruktør Teater Sort-Hvid. Mette Holm, dansk journalist, forfatter og Kina-kommentator. Bjørn Nørgaard, billedkunstner  

Salondeltagelse vil foregå online via programmet ZOOM, og kræver tilmelding via Billetto-link. Når man har tilmeldt sig, vil man modtage et link på dagen hvor salonen finder sted. Linket som kan benyttes et kvarter inden debatten starter, dvs. kl 16.45. Salonen starter kl. 17.00.

Det praktiske: 
Salonen foregår udelukkende online, så du skal ikke møde op på adressen, i stedet skal du downloade og installere video-app'en ZOOM på din computer.

Vær gerne klar foran din computer 10 minutter før salonen begynder, så du har tid til at få teknikken til at virke, og vi lige kan nå at hilse på hinanden. 

ZOOM-linket til salonen får du tilsendt om eftermiddagen den 11. maj kl. 16.00, når du har tilkendegivet din interesse for at deltage.

I dine private indstillinger skal du - efter vi har hilst på - sætte 'mute'-funktionen til på din ZOOM-mikrofon. ZOOM-kameraet skal også slukkes, så vi ikke har dit ansigt med på skærmen. Herefter kan I opleve debatsalon af halvanden times varighed.
 
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål i salonens sidste 10 minutter via ZOOMs chat-funktion

Der optages lyd fra salonen til brug i Bikubenfondens podcastserie VISION.

Kunstsalon VISION er Bikubenfondens samtaleformat på kunstområdet. 

Arrangør

Scenekunst- og visionssaloner er Bikubenfondens debatformater på kunstområdet. Vi ønsker at sætte scene til salonerne for at styrke samtalen om kunsten. Læs mere om salonformaterne her: www.bikubenfonden.dk

Lokation

Bikubenfonden, Fondenes hus, Otto Mønstedgade 5, 3. sal, København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .