Kunstsalon VISION // Revolution – om gaderevolution og scenekunst

07 feb 2020 kl. 17:00 - 18:30

Teater Republique, Østerfælled Torv 37, 2100 København

I Paris er weekendens gader fyldt med utilfredse borgere i gule veste. Men ikke bare i Frankrig, også i andre vestlige demokratier, gør borgere oprør mod økonomisk og social ulighed, eliten og globalisering, som de føler, de ikke har nogen gavn af. De gule veste tror på – ligesom deres fæller i Hongkong, Barcelona og andre steder – at demonstrationen og aktivismen som politisk metode kan skabe forandringer. Protestaktioner på åben gade har sit eget særlige sprog. 

Ifølge Mungo Parks direktør, Anna Malzer, kalder udviklingen på at lade revolutionen sive ind på teaterscenen. Spørgsmålet er hvordan? Hun gør det selv gennem researchbaserede fortællinger fra vores globale verden – i en folkelig, ja nærmest poppet form. Nu kalder hun på en dybdegående samtale om demonstrationens væsen – og hvordan og hvorfor teatret blander sig i revolutionen, og inviterer frankrigsforsker og ekspert i europæisk populisme og revolution, Jørn Boisen, samt scenekunsteksperterne Sigrid Johannessen og Ditte Maria Bjerg til en diskussion om deres vidt forskellige scenekunstneriske greb om revolutionens væsen.

Jørn Boisen sørger for at hæve blikket over tilstandene på gaderne, og diskussionen mellem de tre scenekunstnere har fokus på, hvad teatret har af revolutionære kræfter i sig.

I panelet sidder:
Anna Malzer – direktør Mungo Park
Jørn Boisen – lektor, Institut for Engelsk, Germansk og Romansk. Hans forskningsområder er: Frankrig, Fransk politik, Emmanuel Macron, Marine le Pen, Populisme, Revolution, EU.
Sigrid Johannessen – dansk instruktør, husinstruktør og konceptudvikler, Teater Sort-Hvid.
Ditte Maria Bjerg – rektor for Teaterhögskolan i Malmø, Lunds Universitet. Hun er uddannet instruktør fra Statens Teaterskole, og har bl.a. været leder af Vendsyssel Egnsteater, kurator på Camp X og formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst. Desuden har hun drevet produktionsplatformen Global Stories.

Salonen modereres af Torben Sangild. Torben Sangild er cand.mag. i filosofi og moderne kultur, ph.d. i moderne kultur fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved KU, forsker og underviser samme sted 1997-2013, tidligere kunstanmelder på Dagbladet Politiken og tidligere programvært ved Radio24syv. Han er desuden skribent på Zetland, vært på Radio4, forfatter til 'Støjens æstetik og Objektiv sensibilitet', og siden 2012 tilknyttet Kunsten.nu.

Salonen finder sted på Reaktor Scenen på Teater Republique og er et samarbejde mellem Mungo Park, Republique og Bikubenfonden.

Kunstsalon VISION er Bikubenfondens samtaleformat på kunstområdet.