Kunstsalon VISION // Scenograf Ida Grarup i samtale den tyske prisbelønnede instruktør Susanne Kennedy

Østerfælled Torv 37, 2100 København
30 okt 2021 kl. 17:00 - 18:00
Super arrangør
Billetter DKK 10,00
Billetter DKK 10,00

Salonen finder sted d. 30. Oktober kl. 17.00 på REAKTOR
Forestillingen Stille Slag spiller kl. 15. (Tilkøb af billet, kræves)

I anledningen af Ida Grarups arbejde med forestillingen Stille slag på Teater Republique, Reaktor inviterer Bikubenfonden til en interviewsalon med Ida Grarup i samtale med den tyske prisbelønnede instruktør Susanne Kennedy.

Formålet med Bikubenfondens interviewsaloner er at undersøge en dansk kunstners særlige tilgang til kunsten og det potentiale, der ligger heri. Kunstnerne vælger selv deres interviewpartner i forbindelse med salonerne.

Scenograf, rum- og kostumedesigner Ida Grarup arbejder konceptuelt. Hun ser sin praksis som multidisciplinær, bruger installationselementer i sine scenekunstuniverser og er medskabende fra starten i udviklingen af værket. Hendes arbejde med materialet er storladent, ofte patosfyldt og visuelt stærkt. Hun skaber stærke koncepter og teatral visualitet på et højt kunstnerisk niveau.

Nu mødes Ida Grarup med Susanne Kennedy, som har erfaring fra Tysklands store huse og pt. tilknyttet Volksbühne i Berlin. Susanne Kennedy er uddannet på Hogeschool voor de Kunsten i Amsterdam. Kennedys innovative greb har en særlig post-humanistisk subjektivitet, hvor magtbalancen mellem kroppe, tekniske genstande og maskiner med et æstetisk greb bevæger sig ud over det menneskelige og kødelige.

Livesamtalen mellem Ida Grarup og Susanne Kennedy foregår på engelsk og finder sted på Reaktor. 

Om Ida Grarup:
Ida er uddannet scenograf fra Den Danske Scenekunstskole, 2012-2016. Bühnenbild, Kunsthochschule Weisensee, Berlin, september 2011-marts 2012. Bachelor i productiondesign og beklædningsdesign, Danmarks Designskole, 2008-2012. Ida Grarup er udover sin freelance karriere medlem af kunstnerkollektivet THE OTHER EYE OF THE TIGER (TOETT) – et kunstnerkollektiv hvor samfundsproblematikker står helt i centrum. Eksemplerne er Martyr Museum og NUL – en postapokalyptisk forestilling (11.9-3.10 2020).
I den kommende tid er Ida Grarup aktuel med Stille Slag på Republique, Stille slag 28.10. — 10.11.2021 og 12. marts - 9. april 2022 Animal Farm på Betty Nansen Teatret

Priser og Legater:
Årets Reumert 2018: Nomineret til Årets Scenedesign for Silent Zone. Statens Kunstfonds Legatudvalgs præmiering 2017, for scenografi og kostume til Erasmus Montanus. Årets Reumert 2017: Modtager af Årets Scenedesign for Erasmus Montanus (med David Gehrt), Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfonds rejselegat, 2016, for Martyr Museum. 

Læs mere her: www.idagrarup.dk

Om Interviewsalonen
I interviewsalonen zoomer Bikubenfonden ind på en enkelt eller to kunstneres praksis med fokus på kunstnerens lovende og nyskabende tilgang til kunsten. Kunstneren er udstillings- eller forestillingsaktuel og har markeret sig banebrydende og nyskabende over kort tid. Interviewsalonen er et ’nærstudie’ og undersøgelse af kunstnerens særlige praksis og potentiale, et værk- og personnært interview. Kunstneren(e) vælger selv sin interviewpartner i dette samtaleformat.

Kunstsalon VISION er Bikubenfondens samtaleformat på kunstområdet.

#kunstsalonvision  #potentiale

Der optages video fra salonen til brug i Bikubenfondens portrætserie, Artistic Practice. Find ud af mere om Artistic Practice her: https://vimeo.com/user10034749...

Scenekunst- og visionssaloner er Bikubenfondens debatformater på kunstområdet. Vi ønsker at sætte scene til salonerne for at styrke samtalen om kunsten. Læs mere om salonformaterne her: www.bikubenfonden.dk
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke