Kunstsalon VISION // Scenograf Ida Grarup i samtale den tyske prisbelønnede instruktør Susanne Kennedy

Salonen forventes afholdt i maj 2021. Dato tba

I anledningen af Ida Grarups arbejde med forestillingen NUL på Sort/Hvid inviterer Bikubenfonden til en interviewsalon med Ida Grarup i samtale med den tyske prisbelønnede instruktør Susanne Kennedy.

Formålet med Bikubenfondens interviewsaloner er at undersøge en dansk kunstners særlige tilgang til kunsten og det potentiale, der ligger heri. Kunstnerne vælger selv deres interviewpartner i forbindelse med salonerne.

Scenograf, rum- og kostumedesigner Ida Grarup arbejder konceptuelt. Hun ser sin praksis som multidisciplinær, bruger installationselementer i sine scenekunstuniverser og er medskabende fra starten i udviklingen af værket. Hendes arbejde med materialet er storladent, ofte patosfyldt og visuelt stærkt. Hun skaber stærke koncepter og teatral visualitet på et højt kunstnerisk niveau.

Nu mødes Ida Grarup med Susanne Kennedy, som har erfaring fra Tysklands store huse og pt. tilknyttet Volksbühne i Berlin. Susanne Kennedy er uddannet på Hogeschool voor de Kunsten i Amsterdam. Kennedys innovative greb har en særlig post-humanistisk subjektivitet, hvor magtbalancen mellem kroppe, tekniske genstande og maskiner med et æstetisk greb bevæger sig ud over det menneskelige og kødelige.

Livesamtalen mellem Ida Grarup og Susanne Kennedy foregår på engelsk og finder sted på tba. 

Om Ida Grarup:
Ida er uddannet scenograf fra Den Danske Scenekunstskole, 2012-2016. Bühnenbild, Kunsthochschule Weisensee, Berlin, september 2011-marts 2012. Bachelor i productiondesign og beklædningsdesign, Danmarks Designskole, 2008-2012. Ida Grarup er udover sin freelance karriere medlem af kunstnerkollektivet THE OTHER EYE OF THE TIGER (TOETT) – et kunstnerkollektiv hvor samfundsproblematikker står helt i centrum. Eksemplerne er Martyr Museum og NUL – en postapokalyptisk forestilling (11.9-3.10 2020). I den kommende tid kan man opleve Ida Grarups arbejde i nærværende NUL på Sort/Hvid, THE TOUCH af Lina Hashim på Sort/Hvid (23.9-11.10 2020), MY DEER HUNTER af Fix&Foxy på Betty Nansen Teatret (31.10-5.12 2020), KEJSEREN AF PORTUGALIEN på Betty Nansen Teatret (9.-24.4 2021).

Priser og Legater:
Årets Reumert 2018: Nomineret til Årets Scenedesign for Silent Zone. Statens Kunstfonds Legatudvalgs præmiering 2017, for scenografi og kostume til Erasmus Montanus. Årets Reumert 2017: Modtager af Årets Scenedesign for Erasmus Montanus (med David Gehrt), Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfonds rejselegat, 2016, for Martyr Museum. 

Læs mere her: www.idagrarup.dk

Om Interviewsalonen
I interviewsalonen zoomer Bikubenfonden ind på en enkelt eller to kunstneres praksis med fokus på kunstnerens lovende og nyskabende tilgang til kunsten. Kunstneren er udstillings- eller forestillingsaktuel og har markeret sig banebrydende og nyskabende over kort tid. Interviewsalonen er et ’nærstudie’ og undersøgelse af kunstnerens særlige praksis og potentiale, et værk- og personnært interview. Kunstneren(e) vælger selv sin interviewpartner i dette samtaleformat.

Kunstsalon VISION er Bikubenfondens samtaleformat på kunstområdet.

#kunstsalonvision  #potentiale

Der optages video fra salonen til brug i Bikubenfondens portrætserie, Artistic Practice. Find ud af mere om Artistic Practice her: https://vimeo.com/user10034749...

Scenekunst- og visionssaloner er Bikubenfondens debatformater på kunstområdet. Vi ønsker at sætte scene til salonerne for at styrke samtalen om kunsten. Læs mere om salonformaterne her: www.bikubenfonden.dk
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke