Kunstsalon VISION // Teaterinstruktør Sargun Oshana i samtale med Valborg Frøysnes

Østerfælled Torv 37, 2100 København
14 mar 2020 kl. 13:30 - 14:30
Super arrangør
Billetter DKK 10,00
Billetter DKK 10,00

Teaterinstruktør Sargun Oshana i samtale med Valborg Frøysnes

Teaterinstruktør Sargun Oshana laver formeksperimenter, nytænker og nyskaber scenerummet og publikumskontakten. Sargun har en lovende kunstnerisk praksis, der har fokus på migration, grænsebrydning og mangfoldighed i bred forstand med fokus på bl.a. etnicitet, seksualiteter, køn og klasse. Hans forestillinger har en stærk kropslighed, hvor han skubber sine performere på scenen til det absolut yderste – og så leger han bevidst med publikums reaktioner i sine ofte publikums-inddragende opsætninger.

I anledningen af Sargun Oshanas 'Desertør' inviterer Bikubenfonden til en interviewsalon med Sargun Oshana modereret af Valborg Frøysnes Teaterchef ved Kilden Teater og koncerthus i Kristianssand i Norge.

Formålet med Bikubenfondens interviewsaloner er at undersøge en kunstners særlige tilgang til kunsten og det potentiale, der ligger heri. Kunstnerne vælger selv deres interviewpartner i forbindelse med salonerne. 

Livesamtalen mellem Sargun Oshana og Valborg Frøynes finder sted på Teater Republique, Reaktor kl. 13.30-14.30 – og kl. 15 kan man opleve 'Desertør' (billet tilkøbes). Salonen foregår på engelsk.

Læs mere om forestillingen og køb billet her: https://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/desertoer/

Om Sargun Oshana
35-årige Assyrer Sargun Oshana er irakisk flygtning, der som barn kom til Danmark i 1992. Han blev uddannet som skuespiller fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2012, og blev sidenhen uddannet som sceneinstruktør fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2016.

Han fik sin debut som instruktør på Grønnegårdsteatret med 'Den lille Prins' og har siden skabt mere end 30 forestillinger og tre lydværker. Sargun arbejder med populærkultur og har bl.a. skabt succesfulde iscenesættelser af digter Caspar Erics tekster og site-specific forestillinger på blandt andet homobarer i Aarhus og København. Fra 2016-2018 var han husinstruktør på Århus Teaters Studio-scene.

I 2018 modtog han Teaterkatten og sidste år modtog han Reumertprisen som Årets Instruktør for sin iscenesættelse af Sarah Kanes '4:48 Psychosis' på Studio-scenen på Aarhus Teater.

Om Valborg Frøysnes
Valborg er nytiltrådt Teaterchef ved Kilden Teater og koncerthus i Kristianssand i Norge. Valborg Frøynes er
uddannet skuespiller ved Rose Bruford College of Speech and Drama i London, og har en master i Performing Arts fra Universitetet i Frankfurt am Main i Tyskland og KU. Hun har udviklet egne forestillinger som er opført både i Norge, Danmark, Tyskland, Nederland og Finland. I 2017 fungerede hun som censor for mastereleverne i skuespil på Teaterhøgskolen i Oslo, og skriver regelmæssigt for Norsk Shakespearetidsskrift, et tidsskrift hvor hun også er redaktionsmedlem. 

Om Interviewsalonen
I interviewsalonen zoomer Bikubenfonden ind på en enkelt eller to kunstneres praksis med fokus på kunstnerens lovende og nyskabende tilgang til kunsten. Kunstneren er udstillings- eller forestillingsaktuel og har markeret sig banebrydende og nyskabende over kort tid. Interviewsalonen er et "nærstudie" og undersøgelse af kunstnerens særlige praksis og potentiale – et værk- og personnært interview. Kunstneren(e) vælger selv sin interviewpartner i dette samtaleformat.

Kunstsalon VISION er Bikubenfondens samtaleformat på kunstområdet.

Der optages video fra salonen til brug i Bikubenfondens portrætserie, Artistic Practice.
Læs mere om Artistic Practice her: https://vimeo.com/user100347497


FOTO: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Profile picture
Bikubenfonden
Scenekunst- og visionssaloner er Bikubenfondens debatformater på kunstområdet. Vi ønsker at sætte scene til salonerne for at styrke samtalen om kunsten. Læs mere om salonformaterne her: www.bikubenfonden.dk
Event aflyst

Kunstsalon VISION // Teaterinstruktør Sargun Oshana i samtale med Valborg Frøysnes

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke