Kunstsalonen VISION – Kollektivets skaberkraft

28 mar 2019 kl. 17:00 - 18:30

Betty Nansen Teatret, Frederiksberg Allé 57, 1820 Frederiksberg

Betty Nansen Teatret og kunstnerkollektivet Sort Samvittighed inviterer i samarbejde med Bikubenfonden til kunstsalonen VISION om kollektivets skaberkraft i kunsten og i samfundet.

Salonen vil tage fat i kollektivtankens betydning i kunstneriske sammenhænge og diskutere, hvordan den måde at arbejde på har potentiale til at påvirke måden, vores samfund udvikler sig på.

Hvad er samskabelsens særegne driv- og skaberkraft, hvordan udvikler kunstnerkollektivet sin stemme? Hvad er kollektivtanken nu i forhold til kunstkollektiver i et historisk perspektiv? Og hvad er det i vores tid, som gør kollektive processer attraktive?

Salonen finder sted i forlængelse af Sort Samvittigheds aktuelle forestilling I et forhold på Betty Nansen Teatret, og du vil ved salonen bl.a. møde instruktør for kunstnerkollektivet Sort Samvittighed og kunstnerisk direktør for Betty Nansen Elisa Kragerup og det anmelderroste skriftkollektiv BMS. Begge kollektiver arbejder ud fra ‘kollektivet’ som mind-set.

Moderator er Katrine Hornstrup Yde, kulturredaktør ved Dagbladet Information.

Panel: 
Sort Samvittighed repræsenteret ved Elisa Kragerup og Jeanett Albeck, hhv. instruktør for kunstnerkollektivet Sort Samvittighed og kunstnerisk direktør på Betty Nansen Teatret  og komponist og musiker i kunstnerkollektivet Sort Samvittighed. 
Skriftkollektivet BMS ved Dorte Limkilde, Fine Gråbøl, Mette Kierstein og Ronja Johansen, som er aktuelle med udgivelsen Knoglemarv lavendel
Kasper Opstrup, forsker og forfatter med speciale i hybrider af kunst/litteratur, okkultisme og politik som modkultur og undergrundsfænomen 

Om Sort Samvittighed
Sort Samvittighed er et banebrydende kunstnerkollektiv bestående af ti kvinder, der med stor kærlighed fortolker især markante kvindelige kunstnere. Sort Samvittighed består af Jeanett Albeck, Rikke Bilde, Ida Marie Ellekilde, Signe Fabricius, Tilde Maja Fredriksen, Elisa Kragerup, Kitt Maiken Mortensen, Signe Egholm Olsen, Leila Vestgaard og Sara Åkerlund Clemmensen.

Sort Samvittighed fik deres gennembrud i 2011 med Anne Linnet-hyldesten Hvid Magi på Betty Nansen Teatrets anneksscene Edison. Her fortolkede de Anne Linnets sange i et univers befolket af spejderpiger, havfruer og amazoner. Forestillingen spillede tre sæsoner og modtog Årets Reumert i kategorien Årets Musikteater i 2011. I 2015 havde de premiere på Tove! Tove! Tove! – en musikalsk og sprudlende fortolkning af Tove Ditlevsens liv og værk. Forestillingen modtog Årets Reumert i 2015 i kategorien Årets Musikteater, og har siden spillet for fulde huse i adskillige genopførsler.

Om Skriftkollektivet BMS
Knoglemarv lavendel
er den officielle debut fra det unge skriftkollektiv Blod, måne, søndag. BMS består af Dorte Limkilde, Fine Gråbøl, Mette Kierstein og Ronja Johansen.

Knoglemarv lavendel, udgivet af forlaget Arena, arbejder med det rituelle, med besværgelsen, med den kollektive stemmes radikale potentiale. Det er digte, som insisterer på den kollektive stemme som skrøbelig overlevelsesstrategi i en umulig verden.

Knoglemarv lavendel fik fem hjerter i Politiken; “Poesi der yder modstand, hævder kollektivet og stritter imod gældende normer”. Læs her 

Visioner
Kunstsalonen VISION er Bikubenfondens debatformat på kunstområdet.

Følg med på Bikubenfondens hjemmeside for flere saloner, podcasts fra tidligere saloner og interviews her

Podcast: Vi optager salonen på lyd, som vil danne grundlag for en kommende podcast i Bikubenfondens podcast-serie VISION.

Billet

DKK 10,00 + DKK 5,74 gebyr