Kunstskole & Kaffeslabberas 3 - Nordisk Kunst

18 mar 2018 kl. 14:00 - 16:00

Statens Museum For Kunst, Sølvgade 48, 1307 København


Søndag for søndag, samling for samling, epoke for epoke udforsker vi kunsten.

Søndag 1 og 2 er forlængst udsolgt. Men der er stadig pladser til denne tredje søndag i rækken. Her er der noget genkendeligt og hjemligt ved lyset, landskaberne og motiverne. Og alligevel er stilarterne og stemningerne så forskellige. Det handler om guldaldermaleri og skagensmalere. Om sorg og vintermørke. Om lykke og lyse nætter. I den nordiske samling føler de fleste af os mere på hjemmebane, fordi mange af værkerne er skabt af de kunstnere, vi lærte navnene på allerede i folkeskolen. Men nu stikker vi nogle spadestik dybere for at forstå de miljøer, de færdedes i. De stilarter, de repræsenterer. Og hvorfor netop disse kunstnere endte med at blive så kanoniserede.


Denne søndag lærer vi blandt andre P.S. Krøyer, Anna Ancher, Christen Købke, Edward Munch, J. Th. Lundbye, Vilhelm Hammershøi, J. F. Willumsen og L.A. Ring bedre at kende.

Billede: Udsnit af Badende drenge en sommeraften ved Skagen strand. P.S. Krøyer, 1899.

Fire søndage med Kunstskole & Kaffeslabberas


Dette arrangement er fjerde del af en serie på fire søndage, hvor vi søndag for søndag, samling for samling, epoke for epoke udforsker Statens Museum for Kunst.

Kunstformidleren Mette Houlberg Rung fra Statens Museum for Kunst giver os en introduktion til søndagens samling. Bagefter står Nadja Pass – Rektor for Samtidens Akademi og initiativtager til Samtalesaloner – for en samtalesalon, hvor vi udforsker hovedværkerne og kunsthistoriens vingesus. Alt sammen i et mix mellem sanser, spørgsmål og SMK’s nye samtalebaserede audioguide.

Alle kan være med! Er du nybegynder, er Kunstskole & Kaffeslabberas et rigtig godt sted at starte, hvis du gerne vil i gang med at udforske kunstens verden. Ved du meget om kunst, er her en oplagt chance for at øse af dit vid, og undervejs får nogle nye perspektiver på det velkendte.

Efter to intense timer med ny viden og samtaler, snakker vi af over kaffe og cookies i cafeen.

Pris

Billetterne koster 100 kroner pr. styk.

Udover billetten, der dækker særarrangementet med undervisningen og kaffeslabberas til sidst i cafeen, skal du - medmindre du har årskort - betale entre til Statens Museum for Kunst, når du ankommer. Du kan sagtens komme tidligere på dagen for at få mest muligt ud af dit besøg.


Entreen koster:
Voksen: 110 kr.
Unge under 30 år: 85 kr.
En voksen + et barn: 90 kr.
Børn under 18 år: Gratis
Årskort: Fri entré (se priserne for de forskellige typer årskort her)

Samlet serie – eller hver for sig…


De to første søndage er udsolgt, men du kan stadig nå også at købe billet til

22. april 2018 Europæisk Kunst:

Her skal vi helt tilbage til renæssancen og hele vejen op gennem Europas kunsthistorie fra 1400-1800. Denne søndag udforsker vi, hvordan kongernes og kirkernes magt gennem tiden er kommet til udtryk i kunsten. Vi dykker ned i nogle af de store myter, vi også kredser om den dag i dag. Og vi skal undersøge nogle af de helt klassiske maleteknikker.

Denne søndag tager på vi en tidsrejse tilbage i historien, hvor vi blandt andre møder Mantegna, Cranach, Rembrandt og Lorraine. Bestil billet til denne søndag her.

Billet (OBS - Entré til SMK er ikke inkluderet, men betales i døren med mindre, du har årskort)

Salg lukket