spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Kvinde Kend Din Historie - Foredrag på Roskilde Museum v. Gry Jexen

Afholdt event

Kvinde Kend Din Historie - Foredrag på Roskilde Museum v. Gry Jexen

Fra DKK 110,00

Beskrivelse

Historiker Gry Jexen sætter fokus på kvinders historie og betydningen af kvinders stemmer og liv som del af vores fælles historie og demokratiske udvikling. Med Grundloven i 1849 fik de fem f’er: fruentimmer, forbrydere, fjolser, fattige og folkehold ikke de samme rettigheder, som borgerskabets mænd. Kvinderne kunne ikke stemme til de demokratiske forsamlinger, men var underlagt husholdets mandlige overhoveds politiske overbevisning, økonomiske friheds rammer eller mulighed for karriere. I foredraget Kvinde kend din historie giver Gry Jexen et indblik i nogle af de vigtigste øjeblikke og personer i den danske kvindehistorie. Ved at kaste et blik bagud er vi i stand til at forstå nutiden og skabe den fremtid, vi ønsker. I Kvinde, kend din historie tager Gry Jexen et kig på 50 danske kvinder, der har levet i løbet af de sidste 500 år, og hvilken betydning, de har haft for kvinders udvikling i Danmark.

Foredraget Kvinde, kend din historie er en formidling af kvinders betydning i vores fælles historie og fortid. Gry Jexen kommer blandt andet ind på, hvorfor det er så vigtigt, at vi får kvinderne skrevet ind i vores fælles historie for at skabe ligestilling. Hvorfor er kvinderne overhovedet skrevet ud? Hvorfor er det vigtigt at få dem skrevet ind? Undervejs kommer Gry Jexen også med flere eksempler på kvinder fra historien, som har haft stor betydning, men ikke har fået den plads, de fortjener.

I november er det igen tid til kommunalvalg og alle over 18 år med opholdstilladelse kan stemme til valget!

Derfor arrangerer Roskilde Museum og Roskilde Bibliotekerne en vidensfestival i uge 44, hvor vi sammen sætter spot på demokratiets virkemidler og principper og indbyder til debat og fordybelse.

Roskilde Museum åbner den smukke foredragssal med et program som tager livtag med væsentlige demokratiske rettigheder og friheder, som blev indskrevet i grundloven fra 1849. Demokrati er kampplads, hvor rettigheder og friheder dagligt forhandles og praktiseres – det viser de historiske eksempler, men også de daglige debatter. Foredragene efterfølges af muligheden for at gå i dialog med oplægsholderne.

Roskilde Bibliotek sætter demokratiet til debat og dialog gennem et program med fokus på nye måder at forhandle demokratiet på gennem blandt andet sociale medier, i klimakampen og inklusionsprocesser.

Tag stilling, tag del og tag din bedste ven, mor, far eller nabo under armen og kom til et af de 11 arrangementer som ugen igennem finder sted på enten Roskilde Bibliotek eller Roskilde Museum.


TID, PRIS OG STED:

2. november kl. 19:00-21.00

110 kr. (+billetgebyr)

Billetter købes via billetto.dk

Roskilde Museum Sankt Ols gade 3, 4000 Roskilde

Din foredragsbillet gælder også som entrébillet til udstillingen samme dag.

Dørene til arrangementet åbner kl. 18.45.


Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Roskilde Museum Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .