Lær at lave din egen skrifttype

15 jan 2020 kl. 18:00 - 21:00

FabLab Nordvest, Glentevej 67 (c/o Hans Knudsen Instituttet), 2400 København

Bemærk dette kursus er fordelt over to aftener: Onsdag den 15/1-2020 og ondag den 22/1-2020

Er du interesseret i typografi, og vil du gerne lære at udvikle din egen unikke skrifttype (aka font) med mere personlighed, kant og udtryk, end dem du finder på din computer? Så tilbyder Fablab Nodvest nu en kreativ workshop over to aftener, hvor du kommer hele processen igennem.

Den første aften (onsdag den 15. januar) eksperimenterer du frit med alt fra cykelslanger, gamle træklodser, avisudklip, kopimaskiner, containerfund til blæk og fjerpen.
Det handler om at slippe kreativiteten løs og skabe en sej, kunstnerisk, udfordrende, smuk eller bare en sjov - typografi. Du skal arbejde “handmade”, og du må meget gerne selv medbringe materialer, men der er også masser af materialer i værkstedet og du kan bruge de værktøjer og maskiner vi har her.

På den anden aften (onsdag den 22. januar) går vi digitalt og affotograferer de bogstaver og tegn vi har skabt på første aften. De hentes ind i Photoshop, hvor de viderebearbejdes og vi slutter af med at lave en færdig skrifttype i programmet "Fontself". Du vil herefter have en skifttype, som du kan anvende i andre programmer eller dele med andre. Skrifttypen kan udover regulære bogstaver indeholde billeder, grafik, farver og lign.

Du skal selv medbringe en computer med Photoshop og Illustrator. Hvis du ikke har adgang til disse programmer, så kan de downloades som en gratis prøverversion. Prøverversionen fungerer kun i 7 dage, så husk først at vente med at aktivere programmerne til umiddelbart inden den anden kursusgang.

Underviser: Niels Haltenhoff - grafisk designer og kunstner. Skriv til nielshaltenhoff@gmail.com, hvis du har spørgsmål til kurset.

Bemærk at kurset forløber over to aftener. Onsdag den 15. januar og onsdag den 22. januar fra 18:00 til 21:00

Samlet pris for begge aftener: Pris 350,- + billetgebyr