LANDET SOM IKKE ER

12 aug 2019 kl. 20:00 - 21:00

Bådteatret, Nyhavn 16, 1051 København

En koncert / oplæsning baseret på den svenske Edith Södergrans forfatterskab. 

Med Skuespiller Rosalinde Mynster og musiker Henriette Groth.

I 2018 spillede forestillingen på Sorte Hest for udsolgte sale. Dette er ikke en genopsætning men en koncertversion af samme tekst og dramaturgi, som præsenteres for første gang på Bådteatret i Ubådens program.

Edith Södergran, okkultist, feminist og døende, fremmaner en lyrisk verden, hvori naturen legemliggøres og hvor grænser mellem køn og identitet, liv og død, konstant forhandles. Der udfoldes et magisk univers med Henriette Groths ny-komponerede musik, hvor digtene bliver til sfæriske lyde, til vildskab og til sange som synges og læses op af Rosalinde Mynster 

Handlingen udfolder sig mellem 1916-1922 hvor den unge Edith er tuberkulose ramt og lever isoleret i fattigdom med sin mor ude på landet i det Svensk-Finske område. Herfra skriver hun, desperat, moderne, kraftfuldt. Forestillingen er centreret omkring Ediths forhold til hendes veninde Hagar Olson og de breve de udveksler de sidste år inden Edith dør kun 29 år gammel.

“Af hele Hvor Solrige Verden, ønsker jeg kun en havebænk hvor en kat soler sig, der vil jeg sidde med et brev ved brystet et eneste lille brev, sådan ser min drøm ud."