Landskamp i Basketball - EM kvalifikation for Damer - Danmark mod Italien

17 nov 2019 kl. 15:30 - 17:30

Gentofte Sportspark - Gentoftehallen, Ved Stadion 14, 2820 Gentofte

EM kvalifikationen for Damer Eurobasket 2021 

Det danske damelandshold er med i EM kvalifikationen for første gang siden 2002 hvor holdet sidst var aktivt. Det takke været en vellykket crowd funding kampagne, hvor hele Danmark stod sammen om at sende damelandsholdet til EM kvalifikation. Den første kamp afvikles i GentofteHallen hvor holdet tager imod Italien(31), der er en af favoritterne til at vinde gruppen sammen med Tjekkiet (12). Den sidste modstander i gruppen er Rumænien(79).

Flere års succesfuldt elite og ungdomarbejde i klubberne på dame siden gør at forhåbningerne til fremtiden for dansk kvindebasket er større end den har været i mange år. For første gang er det lykkedes et dansk ungdomslandshold U16, ikke blot at kvalificere sig til A-gruppen. I august måned sikrede holdet sig overlevelse i A-gruppen ved at slå Tyrkiet og Polen i de sidste kampe. Det er bl.a. den ungdom som holdet i fremtiden skal bygge på sammen med de etablerede spillere. 

De danske damer vandt i 2018 EM for small nations i overbevisende stil med en finalesejr over Luxembourg på 93-59 Men mange års fravær fra kvalifikationen gør, at Danmark pt. slet ikke har en ranglisteplacering blandt de ca. 80 aktive damelandshold på verdensplan. Og det er modstand af en anden kaliber der venter de danske damer i EM kvalifikationen. Så holdet går ydmygt til opgaven. 

Kampene mod Italien, Tjekkiet og Rumænien er en stor sportslig udfordring, men det er samtidig også en mulighed for at vise hele SportsDanmark hvad vi kan i Basketballsporten. Nemlig det, at støtte op om holdet og en sport i kraftig fremgang. Ikke mindst også ift. at holde en fest når vores landshold spiller kampe. Så vi indretter igen hallen i røde og hvide farver, hvor vores dansere, maskotter og konferencier vil underholde publikum med sjove konkurrencer og festlige indslag. Så #BasketDanmark - kig indenfor og få en hyggelig eftermiddag i sporten og underholdningens tegn. 


Programmet for kvalifikationspuljen ser således ud:

14/11/2019 Rumænien-Danmark

17/11/2019 Danmark-Italien

12/11/2020 Tjekkiet-Danmark

15/11/2020 Danmark-Rumænien

04/02/2021 Italien-Danmark

07/02/2021 Danmark-Tjekkiet

Pigerne glæder sig rigtig meget til at prøve sig af overfor de andre europæiske nationer og vise hvad de kan. 

Velkommen i GentofteHallen!  

Praktisk information: 

- Dørene åbnes 90 minutter før kampstart. 

- Der må ikke medbringes mad, flasker og gashorn samt skarpe genstande og våben i hallen. Ej heller fyrværkeri & konfettikanoner. Visitation ved indgangen kan  forekomme.

- Bemærk at hvis du er kørestolsbruger er adgang for eventuel hjælper uden beregning og køb af billet online giver os en information om at vi skal sørge for plads til dig i hallen samt sikre adgangsforholdene til hallen. 

- Vi gør opmærksom på, at forsinkelser i det planlagte kampprogram kan forekomme og at vi bestræber os på at afholde eventet efter de planlagte tider. Dog kan forskellige uforudsete forhold spille ind på kampdagen og vi vil informere herom så godt det er os muligt. 

Aldersgrænse for børnebilletter er indtil 15 år. 

Danmarks Basketball Forbund