LAST AND FIRST MEN – Nordatlantiske Filmdage 2021

Strandgade 91, 1401 København
10 okt 2021 kl. 20:00 - 21:35
Super arrangør
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00

I samarbejde med Islands Ambassade hædrer Nordatlantiske Filmdage 2021 komponisten Jóhann Jóhannsson med særvisning af hans fantastiske, posthume filmværk 'Last and First Men'. Fotograf Sturla Brandth Grøvlen introducerer filmen og Islands ambassade byder på et glas efter visningen, der også afrunder årets filmdage.

LAST AND FIRST MEN
I det tidligere Jugoslavien opførte man nogle enorme monumenter, der på vegne af socialismen selv skulle række langt ind i fremtiden til vidne om samfundets avancerede stadie. I dag står de futuristiske og svimlende betonformer i stedet tilbage som vidner om noget, der engang var.

Komponisten Jóhann Jóhannssons svanesang som kunstner er et bjergtagende studie i abstraktion, baseret på de kolossale ruiner og på den britiske filosof Olaf Stapledons bog, Last and First Men, som Tilda Swinton på lydsiden læser uddrag fra, suppleret af Jóhannssons hypnotisk smukke musik. Et kunstnerisk testamente fra en visionær og savnet kunstner.


Jóhann Jóhannsson
 
Jóhann Jóhannsson (1969-2018) var en islandsk komponist, som skrev musik inden for mange genrer, bl.a. teater, tv og film. Han boede i en overgang i Danmark, hvor han komponerede musik til danske dokumentarfilm som Max Kestners ’Drømme i København’ og Eva Mulvads ’Det gode liv’ sideløbende med sit imponerende internationale virke. Hans musik til ’Teorien om alting’  vandt en Golden Globe og blev nomineret til en Oscar, og musikken til ’Sicario’  blev ligeledes Oscar-nomineret. Han instruerede også den eksperimentelle kortfilm 'End of Summer' (2014) og arbejdede i årevis på filmværket ’Last and First Men’, der blev færdiggjort af fotograf Sturla Brandth Grøvlen efter Jóhann Jóhannssons alt for tidlige død i 2018. 'Last and First Men' havde premiere på Berlinalen i 2020.


ARRANGEMENTET
Filmen (70 min) har engelsk speak. Arrangementet (inkl. introduktion/samtale) varer ca. 95 minutter, hvorefter Islands ambassade byder på et glas vin.

Der er unummererede pladser. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen.

Nordatlantiske Filmdage 2021
30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Deltagere

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke