LAST DAYS OF THE ARCTIC – Nordatlantiske Filmdage 2020

06 mar 2020 kl. 16:45 - 18:30

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

LAST DAYS OF THE ARCTIC – med oplæg


Portrætfilm om den verdenskendte, islandske og udstillingsaktuelle fotograf Ragnar Axelsson

Den islandske fotograf Ragnar Axelsson (aka Rax, f. 1958) har i over tredive år rejst rundt og fotograferet mennesker, dyr, vejr og landskaber, ikke mindst i de fjerneste afkroge af Island og Grønland. Og han har bemærket, hvordan klimaforandringerne sætter deres tydelige spor.

I Magnús V. Sigurðssons portrætfilm følger vi ham rundt på rejser i både Island og Grønland. Vi møder flere af de mennesker, han har fotograferet gennem årene, og undervejs fortæller han levende om sit arbejde og sin grundlæggende fascination for at fotografere egne og levevis, som han frygter er ved at forsvinde.

Med introduktion og aftenåbent i udstillingen
Filmen introduceres af Nordatlantens Brygges udstillingschef H.K, Rannversson, og efter visningen er der aftenåbent i udstillingen Siku Ajorpoq – isen er usikker, der præsenterer fotografier af Ragnar Axelsson og Carsten Egevang.


Arrangementet

Filmen (90 min) har engelsk fortællestemme og engelske tekster
Arrangementet varer 110 min. Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.


Nordatlantiske Filmdage 2020
5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat.  Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.