Le-Festival på Kildeengen i Bidstrup Skovene

07 sep 2019 kl. 10:00 - 20:00

P-Pladsen efter adressen , Mortenstrupvej 37, 4174 Jystrup

Le-Festival på Kildeengen i Bidstrup Skovene

Den 7. september 2019 inviterer vi til Le-Festival, hvor du kan prøve at svinge en le, lære om redskabet og høre om, hvad le-slåning kan gøre for naturens ve og vel.

På Kildeengen i Bidstrupskovene bliver græsset slået med le og fjernet et par gange hver sommer. År efter år takker engen med flotte orkidéer og andre blomster, der får lys og plads til at gro. Blomsterne lokker sjældne insekter til, der summer og sværmer på engen.

Kildeengen passes af Kildeengens Høsletlaug, der denne dag viser håndværket frem og byder jer velkommen til at give en hånd med på engen. I kan her prøve kræfter med det gamle håndværk, udvikle kompetencer og høre om engens natur og historie.

Lær at slå med le

Hvis du er nybegynder med le eller skal have finpudset din teknik, så kan du melde dig på et hold med instruktør.  

Le-Festivalen er en dag, hvor vi sammen løfter de opgaver der skal til for at vi får en hyggelig dag i dette særlige fællesskab. Det betyder at deltagerne, inden dagen, vil få tilsendt en liste med opgaver som man kan skrive sig på. Det vil f.eks. være kagebagning, opvaskehold eller kaffebrygning.  

Det er gratis at deltage i Le-Festival og vi sørger frokost, kaffe/te og aftensmad, som tak for jeres indsats med at pleje engen.  

Aftensmad skal man sørge for at tilmelde sig separat, da vi gerne vil undgå madspild.   

Program

09:00 Ankomst og tjek-ind

10:00 Velkomst og sikkerhedsinstruktion

10:30 Le-slåning og instruktion på Kildeengen

12:00 Frokost

12:30 Le-slåning fortsættes/Hør om blomster og insekter på engen ved Søren Grøntved

15:00 Kage og kaffe

16:00 Engen ryddes for græs og redskaber

18:00 Middag

Vi glæder os utrolig meget til at se jer på Kildeengen lørdag d. 7. september 2019 til en skøn dag i skoven.

At svinge en le er godt for krop, sjæl og natur!

Le-Festival arrangeres af Nationalpark Skjoldungernes Land, Kildeengens Høsletlaug, Danmarks Naturfredningsforening og Naturstyrelsen.

Fakta - Høslet som naturpleje

Det gør en forskel at slå de høje græsser, der ellers overskygger og kvæler alt andet. Ved at slå arealet, gives der plads til biologisk mangfoldighed. Når vi skaber lys og luft og fjerner nærringsstof fra engen, vil mere sjældne og sårbare planter komme op af jorden.