spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

LEGARDH & FLOSASON — albumaktuel nordisk jazzkvintet

Afholdt event

LEGARDH & FLOSASON — albumaktuel nordisk jazzkvintet

Fra DKK 112,50

Sted

Dato

20 jun 2023 kl. 19:30 - 20:30

Beskrivelse

Hør jazzkvintetten med sangerinden Cathrine Legardh og saxofonisten Sigurður Flosason i front præsentere det nye album "Stilhed & Storm", som vi markerer med et glas kølig rosévin efter koncerten.

Jazzsangerinde Cathrine Legardh (DK) og altsaxofonisten Sigurður Flosason (IS) har i en årrække - og henover Atlanten - komponeret musik sammen. De udgav i 2011 det anmelderroste album Land & Sky, og nu præsenterer de albummet Stilhed & Storm med 15 nye sange, der har tekster på dansk af Legardh og musik af Flosason.


Stilhed & Storm

Albummet Stilhed & Storm er indspillet i Danmark og færdigmixet på Island, og det udgives på det hæderkronede Storyville Records i juni 2023 - i Danmark, Island og det øvrige Norden.

Legardh og Flosason har til anledningen sammensat Ny Nordisk Kvintet, som du kan opleve live denne aften på Nordatlantens Brygge med følgende besætning:

Ny Nordisk Kvintet:
Cathrine Legardh (vokal - DK)
Sigurður Flosason (altsax - IS)
Jacob Christoffersen (piano – DK)
Jesper Thorn (kontrabas - DK)
Espen Laub von Lillienskjold (trommer - DK)


Nordisk inspireret jazz

Legardh er dansk, men har med sine norsk/svenske familierødder tilbragt meget af barndommen særligt i Norge. Flosason er fuldblods islænding fra Reykjavik, og på den måde kan man sige, at tekst og musik helt grundlæggende er nordisk funderet - og til dels inspireret af de nordiske folkeviser.

Musikken er primært skrevet til teksterne - med få undtagelser, hvor det modsatte gør sig gældende. Ord og toner flyder frit og kryber ind i hinanden, melodien smyger sig til ordene - understøtter og bærer frem - altid med den største respekt for det skrevne ord. Eller som Flosason selv siger det:

Teksterne er jo på dansk - hvilket er meget unikt og har været til stor inspiration for mig i mit kompositoriske virke. Jazz på dansk - såvel som på de øvrige nordiske sprog - er ekstremt sjældent forekommende. Det giver et personligt, mere direkte og ærligt udtryk. Jeg er meget spændt på, hvordan det bliver modtaget. Teksterne er meget folkelige og spiselige, så jeg forventer faktisk, at vi kan nå en helt ny målgruppe, som ikke ellers lytter til jazz.


Natur og hverdagspoesi
Naturen spirer, blomstrer og visner i et væk. Alting ånder ind og ud i en uendelig rytme. Året går sin gang, livet begynder og ender. Melodi og tekst går hånd i hånd, og kredser om kontrasterne. Når stormen raser ude, er alt stille inde – eller omvendt. Det handler om det fjerne og det nære, det store og det lille i mennesket og i naturen. Teksterne tager afsæt i det moderne menneske - dets liv og dilemmaer - og frem for alt det levede liv.

’Det handler om liv og død - og alt herimellem, siger Legardh og uddyber: Det handler om at miste, om troen på noget større og forestillingen om, hvor vi kommer hen, når vi skal herfra; det handler om året, der går sin gang og alting, som går i ring; om træerne der står og ser til, mens alt udspiller sig; det handler om moderskab og børn og alt det, vi omgiver os med i det daglige; om de gode dage og om hunden - dens gang og glæde gennem livet – som en dag ikke er her mere.


KONCERTEN

Koncerten varer 60 minutter.

Albummet Stilhed & Storm kan købes efter koncerten, hvor vi byder på et glas kølig rosévin i anledning af udgivelsen.

Dørene åbner 45 minutter før koncertstart og der er unummererede pladser


Nordatlantens Venner

Der er en rabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.


Lokation

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .