spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Lelo Nika Trio / Natalia Vartanian / Saul Zaks

Afholdt event

Lelo Nika Trio / Natalia Vartanian / Saul Zaks

Fra DKK 50,00

Sted

Dato

12 nov 2022 kl. 12:00 - 14:30

Beskrivelse

Den eminente danske dirigent Saul Zaks gæstede Engelsholm i december sidste år med en helt exceptionel flot koncert i Riddersalen flankeret af bla Lelo Nikas Trio og Natalia Vartanian. Lelo er en vanvittig udtryksfuld og virtuos musiker - og tidligere dobbelt vinder af titlen "verdens bedste accordionspiller".

Nu er de tilbage med hele to forestillinger af vidt forskellig karakter og ligesom sidste år fremføres musikken 100% akustisk i Riddersalens smukke akustik.

Kl. 12.00 "Den Fordrejede Muse" - Et musikhistorisk projekt om Holocaust og musikken i Theresienstadt og i Auschwitz.


Den danske historie forbundet med Holocaust adskiller sig fra de fleste andre fortællinger. Flertallet af de danske jøder undgik udryddelse, fordi de flygtede fra den nazistiske besættelsesmagt i 1943 da jødeforfølgelserne blev indledt. Langt størstedelen nåede i sikkerhed i Sverige, hvor de forblev resten af krigen. Men omkring 500 danske jøder blev pågrebet og deporteret til kz-lejren Theresienstadt i det daværende Tjekkoslovakiet. Her opholdt de sig - og overlevede - de følgende 19 måneder i fangenskab, før de blev hentet af De Hvide Busser i foråret 1945.

Koncerten byder på en række kunstneriske indslag med musik fra Theresienstadt og Auschwitz spillet for første gang af danske ensembler og sætter fokus på et særligt kapitel af danskernes historie: deportationen af de danske jøder og sigøjnere til Theresienstadt, samt kulturlivet i ghettoen Terezín og i Auschwitz.

Man ved, at der eksisterede en rig kulturel aktivitet i ghettoen Terezín, da dette var en af de vigtigste måder at bevare sin selvrespekt på. En respekt for sjælelig frihed i en verden domineret af nedgørelse og undertrykkelse. Musik var også en del af livet i Auschwitz og i andre koncentrationslejre.

De musikalske værker fremføres af Lelo Nikas Trio og mezzosopranen Natalia Vartanian under kunstnerisk ledelse af dirigenten Saul Zaks. Her opføres musik af jødiske- og ikke jødiske komponister, blandt andre Pavel Haas, Ilse Weber, Viktor Ullmann og Gideon Klein samt folkemelodier fra sigøjnernes arv. Blandt de udvalgte værker findes nogle, der blev opført i Theresienstadt og i Auschwitz koncentrationslejre under krigen med danske fanger blandt de udøvende.----


kl. 13.30 "Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke".

Koncerten er en særlig musikalsk hyldest af H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum og fejring af H.M. Dronningens 80-års fødselsdag i 2022.

Med valgsproget "Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke" har Hendes Majestæt Dronningen til januar 2022 gennem et halvt århundrede været statsoverhoved for Danmark, Færøerne og Grønland.

Med dette projekt ønsker vi at vise H.M. Dronningens unikke talent for at kombinere det kunstneriske med det menneskelige i sin væren og adfærd som menneske og som regent.

Musikken og kunsten spiller en hovedrolle i alt, hvad H.M. Dronningen foretager sig. Med sine egne ord, ønsker hun ”at vise et stykke musik visuelt”. Hun ønsker således at skabe kunstværker, der fremhæver musikken i mennesker og dens endeløse variationer og kombinationer af skalaer, rum, lys og lyd. Denne tanke og adfærd har hun arvet fra sin far – som også var dirigent.

Med dette projekt ønsker vi således at åbne vinduet – og derigennem vise, hvor genial H.M. Dronningens kunst hylder alle sanserne – herunder forståelsen af hendes inspirerende skikkelse, og dermed en reference til H.M. Dronningens eget kunstneriske virke og udtryksform. Dronningen er en alsidig kunstner inden for broderi, kostumedesign, scenografi, illustrationer og malerier med videre, og vores program er designet med inspiration fra H.M. Dronningens eget kunstneriske formsprog. Ofte har Dronningens kunstværker og akvareller et farverigt udtryk og et organisk formsprog. Derfor favner vores repertoire netop nogle af de farver i tonerne, der ofte ses i H.M. Dronningens kunst og personlige stil. De livlige farver understreger også, at vores program ved koncerterne er skabt til et festligt formål.



Arrangør

Engelsholm Musik & Kultur og Engelsholm Højskole har fornøjelsen af at invitere dig på et væld af spændende og inspirerende foredrag og koncerter henover året. Vores arrangementer ligger typisk onsdag aften, men nogen gange også på andre ugedage eller i weekenden.

Hos os kan du høre nogle af de mest interessante nye og etablerede kunstnere fortælle om deres arbejde ved artist talks i Riddersalen, opleve engagerede foredragsholdere fortælle om generelle strømninger i samfundet eller fordybe sig i helt specifikke emner. Du kan opleve både kendte og ukendte musik-kunstnere indenfor alle genrer som giver koncerter af høj klasse, eller du kan deltage i vores meget populære fællessangs-aftener i Agerumsladen. Vores eksterne publikum kommer både fra Nørup, Bredsten og de andre landsbyer i lokalområdet, men også fra Vejle, Kolding, Billund, Grindsted, Fredericia – dels på grund af programmet – men også for at opleve den helt særlige Engelsholm stemning, som opstår i mødet mellem den smukke natur, de gamle bygninger og den spirende energi, som højskolens kunst- og musikelever tilfører stedet.

Lokation

Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .