Event aflyst

Leonora Christina Skov. Forfatterforedrag

DKK 50,00 - DKK 95,00

Sted

Dato

16 apr 2020 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Leonora Christina Skov. Forfatterforedrag

Forfatteren Leonora Christina Skovs erindringsroman Den der lever stille har siden udgivelsen i 2018 modtaget enorme roser fra anmeldere såvel som læsere. Romanen sikrede hende De Gyldne Laurbær og forventes at kunne blive set som filmatisering i biograferne i slutningen af 2020. I den autofiktive roman fortæller Leonora Christina Skov sin egen historie om at vokse op i ensomhed, frigøre sig fra sine forældre, hige efter deres kærlighed og anerkendelse og springe ud som lesbisk.

Med udspring i museets særudstilling Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab har vi inviteret Leonora Christina Skov til at fortælle om sin roman og sin historie. Maleren Kristian Zahrtmann levede omkring år 1900 og i tråd med Leonora Christina Skov peger hans kunst på spørgsmål om identitet, køn og seksualitet. Zahrtmann selv forblev ugift og vi ved ikke noget om hans kærlighedsliv, selvom mange af hans malerier kredser om mandlig homoseksualitet. Denne aften skal vi høre Leonora Christina Skovs nutidige fortælling om at springe ud, lede efter sin identitet og opleve fordømmelse fra de allernærmeste.

Leonora Christina Skov - Foto Sofie Amalie Klougart

Om Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov (f. 1976) er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og er ud over at være forfatter, litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun har tidligere bl.a. skrevet romanerne Hvor intet bryder vinden, Silhuet af en synder og Rygsvømmeren. Hendes forfatterskab er oversat til tysk, hollandsk, tjekkisk, norsk og spansk.

Praktisk information

Som afslutning på arrangementet byder museet på et glas vin, og det vil være muligt at opleve særudstillingen på egen hånd.

Pris inkl. vin:
95 kr. / 50 kr. for årskortholdere til museet

Tak til Statens Kunstfond for støtte til arrangementet.

Arrangør

Museet ligger i smukke grønne omgivelser i Østre Anlæg og rummer tobaksfabrikant Heinrich Hirschsprungs fine samling af dansk kunst fra 1800-tallet.

Åbent: ons-søn kl. 11-16. Entré: 95 kr. 1 voksen + 1 barn: 80 kr. Unge under 26 år: 75 kr. Børn og unge under 18 år: gratis.

Lokation

Den Hirschsprungske Samling Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .