Linsey Alexander (US) med Nisse Thorbjørn Band (DK)

27 sep 2013 kl. 21:00 - 23:59

Husets Café, Rådhusstræde 13, 1466 København K

COPENHAGEN BLUES FESTIVAL 2013

SE ALLE FESTIVALENS 60 ARRANGEMENTER PÅ: WWW.COPENHAGENBLUESFESTIVAL.DK

Linsey Alexander er født 23. juli 1942 i Holly Springs, Mississippi og voksede op i Memphis, Tennessee. Han er den klassiske bluessanger, guitarist og sangskriver og beskrives som en "still-present, real-deal bluesman" med "deep, rich, gritty vocals" og "guitar work as strong as his vocals". Alexander har sin egen stil, der er influeret af soul, R'n'B og funk, og med sit originale materiale er han med til at holde bluesgenren levende, og han har en humoristisk og frisk tilgang til både sin musik og sit publikum. Desuden synger han og spiller guitar med en energi som en 20-årig. Hans seneste CD på Delmark Records, "Been There Done That" blev kåret, som året bedste blues CD i 2012. Der står i covernoten, at sangene kombinerer "streetsy toughness with an eclectic approach", der afspejler Linseys forskellige musikalske påvirkning.

Omkring 1960 forlod han Memphis og tog til Chicago, hvor han hurtigt blev en travl mand på Blues/R&B/Soul musikscenen og hørte bl.a. Howlin' Wolf. Han opdagede, at musiklivet i Chicagos South side var helt nede på jorden, og han konstaterer: "Blues music is not hard, it's just a documentary about life". Og han ved noget om livet: han har haft mange forskellige jobs som bl.a. bilsælger og kok, og som politimand i Chicago Police Department. Han gik på pension efter at være blev såret i tjenesten.

Alexander har været fast inventar i "Chicago North Side" klubber i snart 20 år og har spillet med blues notabiliteter som: Buddy Guy, Little Milton, Magic Slim, og B.B. King m. fl. Selv om Alexanders musik har solide rødder i den traditionelle 50'er blues, er den stærkt krydret med "deep soul" og funky R&B. Han elsker traditionen, men ønsker ikke nødvendigvis at lyde som alle andre guitarister, han ønsker blot at lyde som sig selv. "Jeg lever og har stadigvæk en god historie at fortælle", siger Linsey.

Et par Copenhagen Blues Festival folk mødte Linsey Alexander ved sidste års Chicago bluesfestival og inviterede ham til København. Nu er han her, og spiller et par koncerter sammen med vores egen Nisse Thorbjørn, der modtog prisen som Årets Danske Blues Navn i 2009.

Linsey Alexander: vok/gui, Nisse Thorbjørn (Cph Slim): mundharpe, Rune Højmark: gui, Magnus Lanshammer: bas, Daniel Vinerö: trommer

www.linseyalexander.comwww.myspace.com/linseyalexanderbluesband www.cphslim.com www.myspace.com/nissethorbjrncphslim

Billet 1

Salg lukket