Litterær langbordsmiddag - Gilgamesh

Rahbeks Alle 23, 1801 Frederiksberg C
03 jun 2021 kl. 17:30 - 21:00

Den 3. juni 2021 stiller vi sammen med Sophus Helle skarpt på "Gilgamesh" - et epos fra oldtidens Babylon, der handler om kærlighed og sorg, rastløshed og dødsangst, venskab og vildskab. I fire tursind år har eposset fascineret læsere fra hele verden, og det findes nu på dansk i en ny oversættelse ved assyriologen Sophus Helle og digteren Morten Søndergaard. Sophus Helle fortæller om epossets lange rejse gennem tiden, fra oldtidens Uruk til dagens Danmark, og om de knaster og glæder, han stødte på i sit arbejde med oversættelsen.

For 200 år siden summede dagligstuen af liv og samtale på Bakkehuset hos Kamma og Knud Lyne Rahbek. Her blev digterne og forfatterne budt indenfor af det berømte ægtepar, og her blev man trakteret med et godt måltid mad og løftede litterære diskussioner. I ånden fra Kamma og Knud Lyne Rahbek byder vi inden for til fire litterære langbordsmiddage på
Bakkehusets nyindrettede 1. sal. Der er dækket op til fællesspisning og hyggeligt samvær, og efter maden præsenteres du for en af verdenslitteraturens udødelige klassikere.

Til langbordsmiddagen serverer Orangeriet god mad, baseret på årstidens råvarer, samt et lækkert glas vin eller sodavand - alt sammen en del af billetten.
Du er velkommen til arrangementet, lige meget om du har snuset til romanen på forhånd eller ej.

Adgang til Bakkehusets sal foregår via almindelig trappe. Dørenes åbnes kl. 17:30, og vi starter med fællesspisning kl. 18:00. Foredraget begynder kl. 19.30.
Ved ankomsten skal du kunne fremvise gyldigt coronapas, og du skal bære mundbind i Bakkehuset, når du ikke sidder ned.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

    Bakkehuset er et litterært museum, en romantisk have og et kulinarisk orangeri. Oplev den danske guldalder i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks genindrettede hjem.
    Vil du se flere events?

    Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke