Litterær langbordsmiddag – Tusind og én nat

Rahbeks Alle 23, 1801 København
31 aug 2021 kl. 18:00 - 21:00
Billetter DKK 225,00
Billetter DKK 225,00

For 200 år siden summede dagligstuen af liv og samtale på Bakkehuset hos Kamma og Knud Lyne Rahbek. Her blev digterne og forfatterne budt indenfor af det berømte ægtepar, og her blev man trakteret med et godt måltid mad og løftede litterære diskussioner. I ånden fra Kamma og Knud Lyne Rahbek byder vi inden for til 4 litterære langbordsmiddage på Bakkehusets nyindrettede 1. sal. Der dækkes op til fællesspisning og hyggeligt samvær, og efter maden præsenteres du for en af verdenslitteraturens udødelige klassikere.

Den 31. august dykker vi sammen med oversætter Ellen Wulff ned i ”Tusind og én Nat” – et hovedværk i den arabiske folkelige fortællekunst, som rummer en samling af eventyr og sagn fra flere kulturer og tidsperioder. Ellen Wulff præsenterer værkets spændende tilblivelseshistorie, form og indhold og dernæst fortæller hun lidt om sin egen tilgang til oversættelsesarbejdet, herunder valget af de arabiske tekster, der ligger til grund for den danske oversættelse, og hvordan man formidler de forskellige sproglige niveauer på dansk. Der vil være smagsprøver fra værket i form af kortere oplæsninger.

Ellen Wulff har undervist i sprogfagene hebraisk og arabisk samt i litteratur, og hun har oversat moderne arabisk litteratur samt hovedværker som ”Koranen” (2006) og ”Tusind og én Nat” (2013).

Til langbordsmiddagen serverer Orangeriet god mad baseret på årstidens råvarer, samt et lækkert glas vin – alt sammen en del af billetten.

Du er velkommen til arrangementet, lige meget om du har snuset til det litterære hovedværk på forhånd eller ej.

Adgangen til 1. sal foregår via almindelig trappe. Dørenes åbnes kl. 17.30, og vi starter med fællesspisning kl. 18.00. Foredraget begynder kl. 19.30.

Vi sørger naturligvis for at overholde de gældende restriktioner under Covid-19. Husk at medbringe gyldigt coronapas.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Bakkehuset er et litterært museum, en romantisk have og et kulinarisk orangeri. Oplev den danske guldalder i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks genindrettede hjem.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke