spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

Litterær Salon med forskere på Center for Kunst og Mental Sundhed

Afholdt event

Litterær Salon med forskere på Center for Kunst og Mental Sundhed

Fra DKK 30,00

Sted

Dato

01 dec 2022 kl. 17:00 - 19:00

Beskrivelse

I Kina findes depression ikke. Eller gør det?”

Litterær salon med forskere på Center for Kunst og Mental Sundhed.

Kom til den anden af en lille perlerække af litterære saloner i CKMS, hvor samtidsforfattere, forskere og mennesker med levet erfaring fra psykiatrien giver indblik i emner relateret til kunst og mental sundhed.

De psykiatriske diagnoser bunder i vestlige klassificeringssystemer, der, i takt med at flere og flere i verden lider under dårlig mental trivsel, udbredes globalt. Men måske kan vestlige sygdomsopfattelser ikke ubesværet overføres til andre kulturer, der har andre begreber og opfattelser af det, vi klassificerer som symptomer? Er vestens eksport af diagnoser i virkeligheden en form for kolonialisering?

Birgit Bundesen, overlæge i psykiatri og stifter af Center for Kunst og Mental Sundhed og Anne Lindhardt, psykiater og overlæge og tidligere formand for Psykiatrifonden fortæller om transkulturel psykiatri.

Sidse Laugesen, digter, skriver sine digte på kinesisk og oversætter dem til dansk. Hvilke kulturelle opfattelser ligger i sproget og kan de flyttes? Sidse fortæller og læser op.

”Jeg forsøgte at oversætte en af mine yndlingsbøger af Yu Huas: Råb i regnen og blev dybt deprimeret over hvor vanskeligt det var at få verdens smukkeste åbning – og den vemodige tone – flyttet over på dansk.” (Sidse Laugesen om en af sine første oversættelses-oplevelser)

Der er begrænset antal billetter, så tøv ikke med at købe din. Vi glæder os til at ser jer!

Arrangør


Foreningen Kunst og Mental Sundhed har følgende fire formål:

1) Akademisk: At være et kompetence- og videnscenter, der skal udvikle projekter med det formål at indsamle og generere tværfaglig, videnskabelig forskning af høj, international kvalitet. Fokus er på vidensudveksling og udvikling af fælles, tværfaglige og metodenyskabende projekter i krydsfeltet mellem psykiatri, kunst-, human- og neurovidenskab.

2) Kunstnerisk: Kunstnerisk: at opdyrke tvær-institutionelle kunstprojekter med fokus på
undersøgelse af kunstens evne til at facilitere positive mentale processer intra-psykisk og
interpersonelt og skabe særlige former for social intensitet og oplevelse af meningsfuldhed for den enkelte.

3) Socialt: Ud fra videnskabelig evidens, at skabe recovery-interventioner og rehabiliteringstilbud for psykisk sårbare med fokus på kunstnerisk deltagelse, meningsfuldhed for den enkelte og socialt engagement.

4) Recoveryindsats: Skabe platforme for peer-drevne aktiviteter, praktikforløb, rehabiliterings- og beskæftigelsesmuligheder.

Lokation

Foreningen Kunst og Mental Sundhed, Hans Bogbinders Alle, 2300 København S

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .