Litteratur og Identitetspolitik

Amfipladsen 7, 5000 Odense
19 mar 2020 kl. 17:00 - 20:00
Billetter Gratis
Billetter Gratis

Litteratur og identitetspolitik – forfatterarrangement på Kunstmuseum Brandts,
d. 19. marts kl. 17-20 
Identitetspolitiske diskussioner har i de seneste år bredt sig langt ind i kunstens og litteraturens rum. Må en kunstner lade sig inspirere af andres erfaringer og historier i sin kunst? Har en romanforfatter, der selv stammer fra den hvide, heteronormative middelklasse, lov til at skrive indlevende om seksuelle eller etniske minoriteters undertrykkelse og udgrænsning, selv om det ligger uden for hans eller hendes egen erfaringshorisont? Og hvad gør vi med kunst- og litteraturhistoriens mange brud på det, der i dag regnes for god tone? Skal vi, som Gyldendal netop har gjort det, udgive Halfdan Rasmussens populære børnerim i renskurede versioner, hvor læseren ikke længere udsættes for stødende ord som ”hottentotter” eller ”negerdukker”? 

Det er baggrunden for dette arrangement på Kunstmuseum Brandts, hvor fem af tidens markante forfatterstemmer diskuterer litteratur og identitetspolitik med hinanden og publikum. De fem forfattere er: 

Jamal Bendahman (f. 1986), romanforfatter, seneste udgivelse: ASH-SHAHEED [Vidnet] (Gladiator 2019) 

Mathilde Walter Clark (f. 1970), romanforfatter, essayist og debattør, seneste udgivelse: Lone Star (Politikens Forlag 2018) 

Jens-Martin Eriksen (f. 1955), romanforfatter, essayist og debattør, seneste udgivelse: Helter Skelter (Gyldendal 2019) 

Maja Lucas (f. 1978), romanforfatter, essayist og debattør, seneste udgivelse: Gennem natten og vinden (Gyldendal 2019) 

Simon Pasternak (f. 1971), roman- og manuskriptforfatter, seneste udgivelse: Dødszoner (Gyldendal 2013). Pasternak er desuden forlagschef på Gyldendal, hvor han har hovedansvaret for forlagets skønlitterære linje. 

Troels Heeger, cand.mag. i litteraturvidenskab og journalist ved Berlingske Tidende, er ordstyrer. 

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via Billetto.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke