Litteraturarrangement: Tre generationer af stærke prosaister

14 nov 2019 kl. 19:00 - 21:00

Salonen, Østerbrogade 222, 2100 København

Salonen inviterer indenfor til en litterær aften med tre stærke og diskret samfundskritiske prosaister – Kirsten Thorup, Maja Lucas og Jonas Eika. De har hver sin sikre prosastil, som på raffineret vis undersøger store samfundsmæssige problemstillinger – dannelsen af fællesskaber, kønsroller og forældreroller, og samfundets behandling af fremmede og utilpassede

Kirsten Thorup (f. 1942) har siden 1970’erne haft en stor læserskare til sin skarpe realisme. Hun har senest udgivet romanen Erindring om kærligheden (2016), der med en samfundskritisk undertone beskriver et konfliktfyldt mor-datterforhold. Bogen blev tildelt Nordisk Råds Litteraturpris i 2017.

Maja Lucas (f. 1978) har netop udgivet romanen Gennem natten og vinden (2019) (udkommer 18. oktober 2019), som handler om en rasende og intelligent kvinde på samfundets bund – og hendes møde med en illegal indvandrer. I 2016 udgav hun romanen Mor. En historie om blodet, der beskriver et stærkt ambivalent moderskab. Bogen blev nomineret til Kritikerprisen.

Jonas Eika (f. 1991) udgav senest novellesamlingen Efter solen (2018), en række foruroligende, fordrejede og dragende fortællinger om bl.a. fællesskaber. Bogen har blandt andet vundet Montana-prisen, Blixen-prisen og er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Fællestræk: raffineret prosa, som på æstetisk raffineret vis beskæftiger sig med store samfundsmæssige problemstillinger – dannelsen af fællesskaber, samfundets behandling af fremmede og utilpassede, kønsroller og forældreroller.