Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Litteratursalon: Om Danmarks første kvindelige læge

Afholdt event

Litteratursalon: Om Danmarks første kvindelige læge

Fra DKK 80,00

Sted

Dato

13 mar 2022 kl. 14:30 - 15:30

Beskrivelse

Mød forfatterne Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen i samtale med professor og forsker i køn og ligestilling Bente Rosenbeck.

Denne eftermiddag kan publikum blive klogere på Danmarks første kvindelige læge Nielsine Nielsens kamp for sin egen og eftertidens kvinders plads i den akademiske verden. Nielsine Nielsen var forgangskvinde, da hun i 1877 blev Danmarks første kvindelige student for derefter at søge ind på medicinstudiet. Ansøgningen udløste stor debat, men endte med at give hende adgang til universitetet, og i 1885 blev Nielsine Nielsen Danmarks første kvindelige læge og akademiker.
Til denne litteratursalon vil historikerne Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen fortælle om deres portræt af Nielsine Nielsen og hendes lange kamp for anderkendelse og lige muligheder. De vil samtale med professor og forsker i køn og ligestilling Bente Rosenbeck, der særligt har været optaget af, hvordan kvindehistorie kan integreres i den ”almindelige” historieskrivning.

Om litteratursalonerne
Søndage i marts åbner Medicinsk Museion dørene til litteratursalon. Vi har inviteret forfattere og forskere til samtaler om psykisk sygdom og kvinders plads i medicinhistorien. Med afsæt i bøgernes verden sætter salonerne fokus på krop og videnskab.
Litteratursalonerne er skabt i samarbejde med Det Humanistiske Fakultet.

Arrangør

Hvad er Medicinsk Museion? Et universitetsmuseum, der udforsker og samler på medicinsk historie og kultur.


Hvad gør vi?
Gennem fantasifulde og undersøgende udstillinger, events og debatter bygger vi bro mellem den brede offentlighed og den nyeste forskning.


Og hvorfor?
Vi ønsker at uddybe forståelsen af sundhed, sygdom, krop & sind, og i sidste ende berige folks liv

  Lokation

  Medical Museion Medical Museion, Bredgade 62, 1260 København

  FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

   Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

   De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

   Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

   På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

   Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

  Oplev Mer