eventet sluttede

LIVE-STREAM - CHARLOTTENBORGS KAFFEKLUB #3 – SKABER KUNSTEN VÆRDI OG HVILKEN VÆRDI HAR KUNSTNERE?  

Gratis

Sted

Dato

04 nov 2020 kl. 08:30 - 10:00

Beskrivelse

»Museerne er kulturbærende institutioner og løfter i den rolle en væsentlig samfundsopgave, men de har faktisk også en anden rolle, hvor de til forskel fra, hvad nogle måske antager, skaber vækst og bidrag til den samfundsmæssige velstand« - Sune Jensen, Dansk Industri (DI) i Politiken 9. januar 2019. 

Join Kaffeklubbens digitale version direkte her https://us02web.zoom.us/j/81233972494 

Tema: SKABER KUNSTEN VÆRDI OG HVILKEN VÆRDI HAR KUNSTNERE?
Hvordan er de økonomiske vilkår for kunsten og kunstnerne i Danmark? Hvilken værdi skaber kunsten for samfundet? Hvor mange danskere betaler for at komme ind og se kunsten? Hvem tjener penge på kunsten? Hvad tjener en kunstner i Danmark penge på?   

Til Charlottenborgs Kaffeklub #3 handler det om værdien af kunst. En række rapporter har det seneste år sat tal på kunsten. Dansk Industri (DI) har opgjort den samfundsøkonomiske genvinst ved et rigt kunst- og kulturliv. Kunsttidskriftet Idoart.dk og Copenhagen Business School (CBS) har opgjort kunstnernes økonomi. Organisationen Danske Museer (ODM) og Foreningen af kunsthaller i Danmark (FKD) har opgjort kønsfordelingen mellem mandlige og kvindelige kunstnere på danske kunstinstitutioner. Men hvilket billede tegner de mange tal? Hvem tjener penge på kunsten? Bidrager kunsten også til samfundets økonomi? Og kan man leve af at være kunstner i Danmark? 

 Det er målet med debatten til Charlottenborgs Kaffeklub#3 at skabe overblik over de mange tal og diskutere om man kan tale om kunstens værdi på en helt ny måde, der ikke blot handler om dannelse men også om en reel social og samfundsøkonomisk gevinst. 

 Hvilken værdi kunsten skaber for samfundet og hvordan vi samtidig sikrer, at kunstnerne får en værdig økonomi ud af deres arbejde? 

 
Onsdag d. 4November 2020 kl. 8.30-10.00 LIVE STREAM direkte fra Kunstakademiets festsal, Charlottenborg  - Kongens Nytorv 1, 1050 København K 

 
PROGRAM
Velkomst ved Michael Thouber, Direktør Kunsthal Charlottenborg  
Morgensang v/ Hannah Toticki Anbert 

Panel 1: 
Zenia Stampe Lyngbo, Medlem af Folketinget, Radikale Venstre 
Tine Fischer, Direktør Copenhagen DOX  
Hannah TotickiAnbert, billedkunstner  
Sune Jensen, Dansk Industri  
Lasse Andersson, Direktør Kunsten Aalborg  
 
Pause 5 minutter: 
Performance/sang: Hannah TotickiAnbert -  ’Sacred Work Karaoke - Human Ressource song’  

Panel 2:  
Trine Bille, Dansk professor MSO og kulturøkonom  
Søren Kaare Andersen, Direktør Bikubenfonden  
Malene Landgreen, Billedkunstner  
Lars Ramme Nielsen, Chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Oplevelse og Velfærd, Dansk Erhverv

Ordstyrer: Lene Johansen, journalist og tidligere studievært på DR  

 
Tilmelding: Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig grundet begrænsede pladser  - Stream-link tilsendes onsdag d. 3.11, og kan tilgåes ca. kl. 8.00 d. 4.11. 
   
#charlottenborgskaffeklub   
  

Om CHARLOTTENBORGS KAFFEKLUB  
Charlottenborgs Kaffeklub er stedet, hvor den politiske verden møder kunstmiljøet til en kop kaffe og en åben samtale om visionerne for fremtidens kulturpolitik og kunstneriske dannelse.  

Charlottenborgs Kaffeklub har som mål at styrke udbredelsen af kunsten i Danmark og skabe forståelse for kunstens betydning for mennesker og samfundet.  Arrangør

Lokation

Kongens Nytorv 1, 1050 København, Danmark Kongens Nytorv 1, 1050 København, Danmark, Kongens Nytorv 1, 1050 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .