spring til hovedindhold

Livets afslutning: Er lovgivning om aktiv dødshjælp svaret? Og udnytter vi de muligheder, vi allerede har?

Sidste chance

Livets afslutning: Er lovgivning om aktiv dødshjælp svaret? Og udnytter vi de muligheder, vi allerede har?

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

23 maj 2024 kl. 18:30 - 21:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Deltag i debatten om et af tidens mest omdiskuterede etiske emner, når Svanevig Hospice inviterer til debatarrangement om aktiv dødshjælp og assisteret selvmord.

Debatten om aktiv dødshjælp er igen blevet højaktuel, efter Etisk Råd i efteråret 2023 kom med deres anbefalinger om ikke at indføre aktiv dødshjælp i Danmark.

Kort efter nedsatte regeringen "Udvalget for en mere værdig død", som skal komme med deres anbefalinger om blandt andet aktiv dødshjælp i andet halvår af 2024.

På Svanevig Hospice, hvor vi dagligt arbejder med patienter, der er uhelbredeligt syge, mener vi, at vi har pligt til at være med til at nuancere debatten. Derfor inviterer vi til en debataften med et panel af eksperter, som er både for og imod aktiv dødshjælp og assisteret selvmord - og som alle er helt klar over de dilemmaer og gråzoner, der findes i debatten.

Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål.

Panelet er:

 • Michael Halder, overlæge på Svanevig Hospice
 • Theo A Boer, professor i sundhedsetik ved Det Protestantiske Teologiske Universitet I Groningen i Holland. Han har desuden været med til at evaluere den hollandske lovgivning om aktiv dødshjælp.
 • Jacob Birkler, filosof og ph.d. i medicinsk etik, tidligere medlem af etisk råd og aktuel med bogen "Lad os tale om døden".
 • Janus Tarp, medlem af regeringens Udvalg for en mere værdig død, chefjurist i Slagelse Kommune, formand for PolioForeningen og UlykkesPatientForeningen. Janus er selv lam efter en ulykke som ung.
 • Flemming Schollaart, bruger en stor del af sin tid på at hjælpe danskere til Schweiz, så de kan begå assisteret selvmord.

Ordstyrer: Mikael Kamber, nyhedsvært på TV2 og forfatter.

Arrangør

Lokation

Hotel Falster, Stubbekøbingvej 150, 4800 Nykøbing Falster

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser
Genbesøg begivenheder