Locopas 5. juli i Østre Kapel (Lund & Pultz Melbye + Prins Nitram + Update Jammer)

Vestre Kirkegård, 2450 København SV
05 jul 2021 kl. 21:00
06 jul 2021 kl. 00:00
Super arrangør
Billetter DKK 100,00
Billetter DKK 100,00

Østre Kapel på Vestre Kirkegård er en af byens mest unikke venues. Det over 100 år gamle kapel stod mere eller mindre tomt og forladt gennem 90 år, indtil det progressive lille storbyteater ’Sydhavn Teater’ indtog det i 2016. Siden har Østre Kapel været en kulturelt aktiv indenfor scenekunsten for Sydhavnen og for resten af byen. Nu indtager musikken kapellet. Under Copenhagen Jazz Festival låner Karens Minde Kulturhus og Jazz Club Loco de historiske rammer og præsenterer en række grænsesøgende koncerter, der er særligt booket til netop dette rum, og giver publikum en helhedsoplevelse, hvor rum, lyd og location smelter sammen i ét bevidsthedsudvidende forløb.

Dit Locopas sikrer dig adgang til alle aftenens tre koncerter. 

Læs mere: http://locomusic.dk

Kl. 21

Lund & Pultz Melbye

Saxofonduoen, Lund & Pultz Melbye, blev etableret i foråret 2016 og udforsker en fælles interesse i minimalistisk og improviseret musik. Duoen blander repetitive motiver og cyklusser med improvisation og bruger teknikken, cirkulært åndedræt, som gør dem i stand til at spille konstant, uden pauser og ophold. For lytteren betyder det et overvældende og kompakt lydbillede, som er flerdimensionelt og tranceskabende med inspirationer fra bl.a. Steve Reich og Terry Riley.

Henrik Pultz Melbye har turneret det meste af Europa og Rusland med bandet SVIN samt med hans solo-saxofonprojekt. Han har spillet sammen med Kasper Tranberg, Jesper Zeuthen, Adam Rudolph og Bon Iver og er ofte brugt som sideman. I 2016 blev han og hans trio nomineret til Årets Nye Danske Jazznavn til DMA Jazz.

Johs Lund er en af iværksætterne bag både det legendariske københavnske spillested, Mayhem samt musikerkollektivet Yoyooyoy hvorigennem han har udgivet plader med bl.a. Mats Gustafsson, Peter Ole Jørgensen og duoen Gud er Kvinde.

I 2018 udgav de deres debutplade “Plays Baritone Saxophones”, som i 2019 blev nomineret til en DMA Jazz.

Kl. 22:00

Prins Nitram

Siden den bagvendte enmandshærs indtog i begyndelsen af dette årtusinde har ingen rigtig vidst hvor de havde Prins Nitram. Ikke mindst med tanke på alle de klonede versioner i guldjakkesæt, som forsvandt i en brasiliansk favela under en turné i 2008. Det siges at han kan spille alt - og har spillet med de fleste. I de senere år, har han figureret på div teaterscener, og i bands som Eggs Laid By Tigers, Den Magnetiske Ørn, 1000LAX og DuKaSvøm. Og for nylig udkom han pludselig med noget så uhipt som en coverversion af Lars Lilholt's Kald Det Kærlighed. Den skæve bearbejdning er ikke mindre end en øjenåbner som vil forandre dit forhold til danskpop-musik for altid. Prins Nitram er nemlig, udover at være en original sangskriver og performer, også en dedikeret fortolker og formidler, som mestrer den svære kunst, at gøre det meste vedkommende.

Hvad Prins Nitram har med til os denne aften, forbliver en overraskelse, men vi tør godt love at det bliver en unik oplevelse!

Genre: Impro/singersongwriter/afro/folk/punk/jazz

Kl. 23:00

Update Jammer

Efter længere tids eksperimenteren med koncepter så som resonansteknologi og akasha-teori i den esoteriske bananskole er Update Jammer klar til at præsentere en større mængde ny musik, samt nyfortolkninger af computermusikken på debutpladen (ude på One Take Records)

Manden bag Update Jammer, Villads Mikkelsen, har gennem de seneste år spillet i grupper som Goodiepal & Pals og Aktivistkoret. Musikken ligger et sted mellem 90'ernes eksperimenterende computermusik og de klassiske Nintendo-soundtracks, samtidig med at den trækker tråde til det nutidige københavnske elektroniske miljø.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke