Lokalt og autentisk: Et madlavningskursus om fermentering

19 jun 2019 kl. 17:00 - 20:00

Museet for Samtidskunst - ord, billed, lyd, Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde

Gæster: Søren Aagaard, kunstner og Anna Østergaard Laursen, kok

Noma har lige generobret sin anden Michelinstjerne og det Nye Nordiske Køkken har rullet over landet, så ramsløg, tang og urgamle kornsorter nu er til at finde i de fleste dyre supermarkeder. Samtidig er hundredvis af streetfood-vogne og hele streetfood-haller skudt op i Danmark, hvor man ved de små, kulisseagtige boder kan købe eksotiske vietnamesiske, mexicanske og japanske håndholdte snacks og drømme sig til et fjernt madmarked. Det er autentisk og lokalt, der hvor det stammer fra, men er det autentisk, når det tages ud af det lokale? Og er det lokale altid autentisk?

I løbet af aftenens madkursus vil deltagerne lære at fermentere årstidens grøntsager. Samtidig vil udstillingens kunstner, Søren Aagaard, og kokken Anna Østergaard Laursen sammen med deltagerne tale om det lokale og det autentiske. 

Anna Østergaard Laursen er uddannet kok og har sideløbende med sin uddannelse arbejdet med maddesign og kunst, som hun sidenhen har gjort til sin levevej i sin egen virksomhed Edible.

Udstillingen er åben for gæster under madkurserne.

Antal deltagere: 8

Madlavningskursus + entré

DKK 150,00 + DKK 16,24 gebyr