LOVELESS BLUE JAZZ QUINTET

Islands Brygge 18, 2300 København
06 nov 2020 kl. 20:30 - 22:30
Billetter DKK 120,00
Billetter DKK 120,00

Man siger, at jazzen har en del af sine rødder i blues.

Kernen i begge musikformer er improvisation og muligheden for at udfolde musikalsk personlighed. Men typisk for de store jazzklassikere er, at de oftest bygger på tekster og melodier, der kan tåle at blive taget op igen og igen, og som stadig kan

nyfortolkes.

Sangeren James Loveless har i mange år været den dynamiske frontfigur i det prisvindende bluesband Shades of Blue. Det er han stadig, men har samtidig en dyb kærlighed til de mange tekster og melodier, der gennem tiden er blevet fortolket af jazzens store stilskabere.

Tiden er kommet til at udleve denne kærlighed, og her i 2019 er en ny og interessant konstellation på vej ind på musikscenen: Loveless Blue Jazz Quintet.

Et band, der rummer nogle af dansk musiks mest kompetente og alsidige musikere. Repertoiret er kendte og mindre kendte Jazz-Standards, fortolket med en umiskendelig blå tone og en energi, der afspejler musikernes baggrund.

Hør bl. a:

All of me, They can’t take that away from me, Georgia on my mind, Summertime, Willow weep for me, Ain’t no sunshine when she’s gone, God bless the child, Round Midnight og mange flere.

Pianisten Kristian Fogh er fast medlem af Mike Andersen band og Lars Lilholt Band, og udgav i 2019 en CD med egne jazzinspirerede kompositioner.


Saxofonisten Niels Mathiasen medvirker som studiemusiker på et utal af udgivelser gennem de sidste 30 år, og turnerer PT med bl.a. Gnags, Poul Krebs og prisvindende Grarup Allstars


Trommeslageren Jens Kristian Dam er ligeledes fast medlem af Mike Andersen Band, samt HP Langes band, foruden at være en first call- trommeslager i en bred vifte af genrer.


Kontrabassisten Jørgen Nielsen har i mange år været en aktiv medspiller hos af bl.a. Frimer Band, Bourbon Street Jazzband og River Jazz & Bluesband.


Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke