spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Lydbilleder og kvadrofoniske symfonier - koncert og foredrag om kunstneren Knud Viktor

Afholdt event

Lydbilleder og kvadrofoniske symfonier - koncert og foredrag om kunstneren Knud Viktor

Fra DKK 60,00

Sted

Dato

23 apr 2023 kl. 14:00 - 15:30

Beskrivelse

Søndag 23. april indleder Skovhuset arrangementsrækken under udstillingen TERRA: Resonans med en unik fremførelse af kunstneren Knud Viktors Luberonsymfoni, et kvadrofonisk værk sammensat af feltoptagelser af insekter, dyr og andre lyde fra naturen. Oplev koncerten og hør samtidig Mark Viktov, søn af Knud Viktor og varetager af hans værker, samt Magnus Kaslov, museumsinspektør og kurator på Museet for Samtidskunst i Roskilde, fortælle om Knud Viktors arbejde og virke som lydmaler.

Knud Viktor (1924-2013) var og er stadig især kendt for sit arbejde med at indfange naturen gennem mikrofonen, helt tæt på. Med lyde af cikader der synger, af vanddråber der falder og af klippesider der skrider, har Knud Viktor komponeret lydværker, hvor selv de mindste lyde fra naturen danner baggrund for det, han kaldte lydbilleder. Han var dansker men bosat i Frankrig, hvor han opnåede stor anerkendelse og blev betragtet som en pioner indenfor feltoptagelse og som en forløber for den akustiske økologi.

Hans samlede livsværk består af lydoptagelser, film, installationer, grafiske værker og lydinstallationer, som man kan se eksempler på i Skovhusets aktuelle gruppeudstilling TERRA: Resonans. En særlig gren af hans arbejde tog form som længere fortællende, kompositoriske forløb eller lydbilleder, der byggede på kvadrofoni, dvs. de var baseret på fire kanaler. En af disse værker var Image VI, også kaldet Luberonsymfonien, som kan høres under søndagens arrangement. Værket beskriver en daglig vandretur hen over et bjerg i det sydfranske Luberon område, hvor han boede, og er opbygget af flere satser. Det er en fascinerende lydskildring af et område, som gennem gengivelsen i fire højtalere skaber et helt eget rum med nærhed til naturen. "Jeg betragter det ikke som musik, men rettere som lydmaleri skabt af naturlydene omkring mig" har Knud Viktor selv udtalt.

Koncerten og Knud Viktors arbejde introduceres af Mark Viktov, som varetager værkerne efter Knud Viktor. Efter koncerten vil Magnus Kaslov fortælle om Knud Viktor som lydmaler og sætte et kunsthistorisk perspektiv på hans praksis, med tråde til i dag. Magnus Kaslov kuraterede i 2018 udstillingen Bjerget synger: Lydmaler Knud Viktor og hans verden på Museet for Samtidskunst i Roskilde, hvor han også er kurator. Han er i øvrigt co-director af foreningen Institut for Dansk Lydarkæologi, som finder, tilgængeliggør og formidler eksperimenter med optaget lyd.

Der kræves billet til arrangementet – pris kr. 60. Billetter kan købes gennem billetto.dk eller ved indgangen. Har man årskort/skovhusklubkort kan billetter købes til halv pris ved indgangen eller ved at reservere billet pr. e-mail til skovhuset@skovhuset.org

Gruppeudstillingen TERRA: Resonans, hvor man kan opleve flere værker af Knud Viktor har åbent onsdag kl. 14-18, lørdag & søndag kl. 12-16

Lokation

Skovhuset Kunst & Natur, Ballerupvej 60, 3500 Værløse

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .