LYKKEN SKRÆMMER MIG IKKE LÆNGERE – Nordatlantiske Filmdage 2020

11 mar 2020 kl. 17:00 - 18:35

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

LYKKEN SKRÆMMER MIG IKKE LÆNGERE - med instruktørbesøg

Ny grønlandsk dokumentarfilm sætter fokus på konsekvenserne ved seksuelt misbrug af børn og unge. Mød instruktør Nivi Pedersen og kunstneren Gukki Nuka efter visningen.


I dokumentarfilmen Lykken skræmmer mig ikke længere møder vi to personer, som begge har været udsat for seksuelt misbrug i deres barndom. Kunstneren Gukki Nuka (53) er på vej tilbage til sin hjemby Uummannaq, hvor overgrebet mod ham fandt sted, og Kornelia (24) kæmper med angst og for at få et liv med den frihed, hun selv ønskede som barn. Frihed til at drømme og frihed til at kæmpe for et sikkert liv. En frihed, som både Gukki Nuka og Kornelia har drømt om. 

Gukki Nuka og Kornelias kampe sættes desuden ind i en bredere kontekst gennem interviews med task force-psykologer fra Grønlands Selvstyres strategi mod seksuelle overgreb Killiliisa (Lad os sætte grænser). Dokumentarfilmen er produceret til netop Killiliisa, og i filminstruktør Nivi Pedersens hænder er det blevet til en smuk, fint indlevende og livsbekræftende film, der ikke blot kaster lys på alvorlige problemer, men også giver håb om en bedre fremtid.


Arrangementet
Filmen (70 min.) vises med danske og grønlandske tekster.
Arrangementet inkluderer samtale og varer 95 min.
Salen og filmcaféen åbner 45 min. før visningen.


Nordatlantiske Filmdage 2020: Nyt fra Nordatlanten
5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visningen indgår i serien Nyt fra Nordatlanten. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.