LYKKEN SKRÆMMER MIG IKKE LÆNGERE – Nordatlantiske Filmdage 2020

27 sep 2020 kl. 17:00 - 18:30

Ny grønlandsk dokumentarfilm sætter fokus på konsekvenserne ved seksuelt misbrug af børn og unge.


I dokumentarfilmen Lykken skræmmer mig ikke længere møder vi to personer, som begge har været udsat for seksuelt misbrug i deres barndom. Kunstneren Gukki Nuka (53) er på vej tilbage til sin hjemby Uummannaq, hvor overgrebet mod ham fandt sted, og Kornelia (24) kæmper med angst og for at få et liv med den frihed, hun selv ønskede som barn. Frihed til at drømme og frihed til at kæmpe for et sikkert liv. En frihed, som både Gukki Nuka og Kornelia har drømt om. 

Gukki Nuka og Kornelias kampe sættes desuden ind i en bredere kontekst gennem interviews med task force-psykologer fra Grønlands Selvstyres strategi mod seksuelle overgreb Killiliisa (Lad os sætte grænser). Dokumentarfilmen er produceret til netop Killiliisa, og i filminstruktør Nivi Pedersens hænder er det blevet til en smuk, fint indlevende og livsbekræftende film, der ikke blot kaster lys på alvorlige problemer, men også giver håb om en bedre fremtid.

Mød kunstneren Gukki Nuka efter visningen, hvor han drøfter filmen med publikum.


Arrangementet
Filmen (70 min.) vises med danske og grønlandske tekster
Arrangementet inkluderer samtale og varer 90 min.
Salen og filmcaféen åbner 45 min. før visningen.

NB. Alle vores arrangementer afholdes iht. gældende retningslinjer og regler for afholdelse af arrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden.


Nordatlantens Venner

Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.


Nordatlantiske Filmdage 2020

Nordatlantiske Filmdage præsenterer spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage.